Milyen programot/programokat használnak a hackerek és mit mire?
https://www.youtube.com/channel/UCFIfQmOxSmkLM0bfAGDbZkw
Ő kifejezetten a hackeléssel kapcsolatban készít heti rendszerességgel videókat. Ezekből a videókból rengeteget tanulhat egy kezdő is.
A hackerek általában direkt a hackelésre való operációs rendszereket használnak. (A Kali Linuxról esetleg hallhattál már, bár ezt etikus hackerek használják.)
A program pedig nyilván attól függ, hogy mire kell: jelszó feltörésére, számíógépbe vagy okostelefonba való bejutásba, de még az adathalász weboldalak is hackelésnek számítanak (egy ilyet pedig akár PHP-ban is össze lehet dobni 5 perc alatt) stb.
Pl. (a Kali-s példával élve) jelszó törésre van a Hydra, számítógép törésére pedig esetleg a Metasploit Framework. De rengeteg másik ilyen program van, aminek egy rövid google-zással utána lehet nézni.
#2 vagyok.
De azt tudnod kell, hogy bármely nem saját hálózaton történő hackelés illegálisnak számít és börtönbüntetés járhat érte!
#4 a kérdező programokat kérdezett, nem programozási nyelveket.
C/C++-ban programozni szokás, nem hackelni. De biztos van, aki ezekben ír hacket.
5: kali sem program hanem egy linux disztribúció - egy operációs rendszer.
Azok akik ilyen feladatokat csinálnak nem programokat használnák. Nincsennek ilyen "hack" programok. Programozási és hálózat ismereti tudást használnak, illetve felhasználják az egyes technológiák sebezhetőségét. Sőt! Sokszor nem is számítógépes "hack" -ről beszelünk, hanem hogy való életben cselekednek pl kukából a szemetet kikezdik és abból keresnek információkat.
Más részt saját maguk írnak scripteket és ezeket használják fel vagy más scripteket és nem programokat. Ezeket batch/C/C++ ban valósítják meg. Tehát amit írtam a kérdésre megfelelő válasz
Én sem a kalit szántam válasznak, mivel - ahogy utána olvashatod - írtam programokat, a kali linuxot pedig csak azért említettem meg, hogy tudja a kérdező, hogy ezek nincsenek pl. windowson.
Viszont az, hogy odabököd, hogy "C/C++", hát, ez nem tudom, milyen program.
Mi van, ha annak tudatában keres rá google-ön, hogy egy programot kell találnia, aminek C a neve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!