Vannak olyan cégek, akik direkt most keresnek juniorokat?
A válság előtt az volt (az egyébként amúgy valahol érthető) elutasítási ok, hogy a senior kollégák le vannak terhelve, nem érnek rá juniorolat pátyolgatni.
Az a kérdésem, hogy van-e cég, akik most sincsenek bajban, ezért most áldoznak arra, hogy juniorokat tanítsanak be, akik majd jók lesznek akkor, ha ismét felpörög a gazdaság?
Rosszul állsz hozzá. Neked kell meggyőznöd a céget, hogy felvegyen, nem szó szerint a szerencsére várni. Akkor soha nem lesz melód. Eleve már a köztes időszakban orrvérzésig nyomni kellett volna a jelentkezéseket és addig is gyártani a referencia projekteket.
Amúgy a kérdézre válaszolva: nincs, nem is életszerű amit akarsz.
Ez a referenciaprojektesdi mennyire kell?
Mert azért nem volt rá időm, mert tanultam.
Korábban, télen mindenhol automatikusan iskolai projekteket kérdeztek (holott akkor volt friss, saját) és a LinkedIn-re be van linkelve a Githubom, állítom senki se nézte még meg.
"Ez a referenciaprojektesdi mennyire kell?"
Semennyire. Rá se néznek.
Csak abban az esetben van értelme ilyesminek, ha egy szűk területre specializálódott vki és a munkáltató éppen az ezen területen szerzett tapasztalatot, tudást, itt megnyilvánuló tehetséget preferálja. Ilyenkor jól jöhet egy demo project amely kifejezetten az adott területre épít.
Hát akkor megszívtam a munkahelyemmel és az egyetemmel is. Az utóbbi pár hónapban annyit tudok felmutatni, hogy láttam szervertelepítést meg megtanultam, mi az a ticket (support).
Vannak cégek, ahol érdemes próbálkozni?
Két hete azt láttam, hogy a Profession.hu-n konkrétan nincs hova beadnom. Konkrétan. Nincs. Hova.
A Facebook-on a Programozói állások csoport március óta pang, néhány, hozzám hasonló helyzetben levő keres állást.
Az a baj, hogy összességében veszítettem el a reményt...
Az E-betűsnél mentorprogram nem indul, pedig majdnem bejutottam, egy multihoz egy ismerősöm nem tud beajánlani, mert fiókom van a karrieroldalukon, egy nagyobb kkv-val beszélgettem télen, hogy fél év múlva figyeljem az álláshirdetéseiket, de ők kvázi eltűntek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!