Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan programoznak a vakok?

Hogyan programoznak a vakok?

Figyelt kérdés
2020. jún. 12. 22:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A szokásos troll-áradat már megvolt. Baromira elegem van belőlük.

Nekem is eszembe jutott már, érdekelne a válasz.

A "keress rá a google-ban" trollokat is rendkívül unom már. Csinálhatnának velük valamit az oldal üzemeltetői. Utána ezt a "választ" is lehet törölni. De csak utána.

Az utolsó válaszoló érdekes linkeket küldött át, én is köszönöm! (De a válasz nincs benne...)

2020. jún. 18. 05:20
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az utolsó válaszoló érdekes linkeket küldött át, én is köszönöm! (De a válasz nincs benne...)"

Dehogy nincs (egyébként a cikkek Alex Fly azon rosszmájú felvetésére reagálások, hogy a vakság kizáró ok a programozásnál - hát nem az).

Például a Google-nál dolgozó Lucas Radaelli esetében:

"I use most of the time a text editor (which is emacs and an extension called emacspeak, which makes emacs talk), and a browser to look some internal pages of Google with documentation and stuff."

szóval emacs kódszerkesztőt használ emacspeak kiegészítővel - ami egy szövegfelolvasó kiterjesztés az előbb említett eszközhöz - illetve (feltételezhetően szövegfelolvasóval felvértezett) webböngészőt a dokumentációk "olvasásához".

De a #4-es hozzászólásomban szereplő videókon is látható, hogyan dolgoznak - a legutolsó videóban például egy Microsoftnál dolgozó vak fejlesztő mutatja meg, hogyan dolgozik Visual Studio fejlesztőkörnyezet segítségével.

2020. jún. 18. 11:10
 13/18 Alex Fly ***** válasza:
@12: alátámasztanád valamivel Alex Fly azon rosszmájú megjegyzését, hogy a vakság kizáró ok lenne? Mert tudtommal semmi ilyesmit nem írtam...
2020. jún. 18. 16:00
 14/18 anonim ***** válasza:

#13: Jaj, mea culpa a hibás perszonifikációért - Nikolas Nick #2/#9-es hozzászólására gondoltam:

"A vakok nem programoznak, ahogyan az amputált lábúak sem vezetnek kamiont."

illetve

"Röhögjél csak rajta, de vannak alkalmasságot kizáró okok és ez pontosan az. "

2020. jún. 18. 16:06
 15/18 A kérdező kommentje:
Gondolom a vakok többsége nem tud programozni, aki meg tud annak nagyon tehetségesnek kell lennie, hiszen ha kap egy több tízezer soros kódot azt nem tudja egyszerűen átnyálazni.
2020. jún. 18. 16:16
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

"Gondolom a vakok többsége nem tud programozni"

Ez ugyanolyan sztereotípia, mint hogy a nők/süketek/mozgássérültek/feketék/heteroszexuálisok/buddhisták/falusiak/konzervatívok/... többsége nem tud programozni. Programozó csak elhízott, kialvatlan, zsíros hajú, cigarettát+THC-t/MDM-et+kávét (hétvégén esetleg alkoholt) fogyasztó, nagyvárosi, liberális, biszex, fehér, ateista, férfi lehet (na ezek aztán a sztereotípiák!) ;)

"aki meg tud annak nagyon tehetségesnek kell lennie, hiszen ha kap egy több tízezer soros kódot azt nem tudja egyszerűen átnyálazni."

Mint az említett videókban/cikkekben szereplő példák is bizonyítják: meg lehet oldani. Csak elhatározás kérdése.

2020. jún. 18. 16:50
 17/18 A kérdező kommentje:
Félreértettél. Azt mondtam a többség. Mivel ahhoz, hogy vakon programozz iszonyatosan tehetségesnek kell lenned, hiszen hátrányból indulsz még a tanulási folyamatban is. Értem én a hangalapú programozást. De, ha kapsz egy más által írt kódot, amibe valamit változtatnod kell és megkapod még a doksit is hozzá akkor sokkal nehezebb dolga van egy vaknak, mint egy látónak, ha ugyanolyan képességű szinten vannak a programozás terén. Főleg, ha több tízezer soros kódról beszelünk. Míg a látónak lehet 5 percres feladat, addig a vaknak lehet több órát is igénybe vesz, hiszen végig kell hallgatnia.
2020. jún. 18. 17:24
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ma már kevés olyan foglalkozás van, amelyiket ne tudna egy látássérült üzni.
2020. jún. 18. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!