C# programozás, vélemény?
Pár hete foglalkozom C#-al és önszorgalomból programozgatok benne.
Írtam egy kis konzolos játékot, az alábbi linken megtalálható: [link]
Véleményeket szeretnék kérni hogy esetleg mit lenne érdemes másképp csinálni, vagy jobb megoldással mint ahogy én csináltam.
Kezdésnek rendben van, de ez így egy salátakód.
Nézz utána a clean codeing-nak.
Hát elég átláthatatlan. Csinálhatnál mondjuk egy Game osztályt amin keresztül lehetne játszani. A main-ben meg csak meghívnál pár metódust. Meg ahogy a 4-es is írta, rakhatnál bele hibakezelést.
gameover == false helyett !gameover
És tagold a kódot, kommentezd és ne írj minden sorba, hagyj ki a különállő részek között üres sorokat.
Szerintem kezdőnek nagyon jó ez!
Következő lépés külön metódusokba szedni a kódot, az adatokat pedig kitenni field-be a Program class-ba.
Pl hogy hatoldalú a dobókocka - a 6-ost egy megfelelő nevű fieldbe kitenni.
Első körben talán arra kéne rászoknod, hogy megfelelő változó-tipusokkal dolgozz.
Nincs olyan, hogy a BET mondjuk -57891, pedig nálad ez, legalábbis kód szinten, lehetséges. Nem csak int (meg bool, string) tipus létezik.
A text erőforrásokat pedig konstansban illene, kellene tárolni.
Na, ezét nem érdemes egyedül tanulni.
Kevesebb mint 50 sor kódban sikerült elkövetned a maguktól, segítség nélkül tanulók, négy leggyakoribb hibáját. Ha szőrszálat akarnék hasogatni, akkor még többet is.
Ezért, iskolában akkora egyest osztanának, hogy alul-felül kilógna az indexből.
Pár hét után szerintem is jó.
Két dolgot emelnék ki ami nekem hirtelen szemet szút, amit már előttem is mondtak a tagolás az nagyon fontos, valamint a hibakezelés hogy pl, csak 1 és 6 közötti számot lehessen adni, vagy ahogy előttem is írták ne lehessen tétnek -200-at.
Kezdésnek jó kis progi, kezdd el javítgatni aztán a következő programban már kevesebb hiba lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!