Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri PHP-t tanulni 2020-ban?

Megéri PHP-t tanulni 2020-ban?

Figyelt kérdés

Mennyire jó technológia a hasonló technológiákhoz képest manapság? (Pl: Java, Node.js, Django, Ruby on rails stb.)

Mennyire lehet manapság elhelyezkedni ilyen fejlesztőként?

Fizetés szempontjából mennyire vannak megfizetve a PHP-sok más backend fejlesztőkhöz képest?

2020. jún. 9. 13:37
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
51 szavazat
1 2
 1/13 Jack8 ***** válasza:
65%
2020. jún. 9. 23:56
 2/13 Drone007 ***** válasza:
40%

Ha csak azért választanád a PHP-t, mert sokat akarsz keresni, akkor ne tedd. Nem azért mert nem lehet vele sokat keresni, hanem mert a professzionális szintet AMIVEl sokat lehet keresni évekbe telik elsajátítani.

Akkor már jobban jársz, ha a mobilfejlesztéssel próbálkozol, és java, swift, kotlin vagy C# irányba mész el.

2020. jún. 10. 07:07
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Semmilyen szinten nem telik évekbe elsajátítani a PHP-t, max akkor, ha retardált vagy.
2020. jún. 10. 08:19
 4/13 anonim ***** válasza:
28%

a php nem nehéz szerintem..

Az hogx mennyit keresel meg fugg attol hogy mennyit hozol ki belole..

Egy mehesz keredhet par ezer forintot is. De kereshet szaz milliokat is.. ( ez csak egy pelda)

de sztem ha extrem magas jovedelmet akarsz tenyleg mas nyelvet valassz.

C# pld

2020. jún. 10. 14:33
 5/13 A kérdező kommentje:

"Kedves" 2. hozzászóló!

Csak hogy lásd, hogy nem vagyok teljesen sík hülye a témában, bár ha az lennék, akkor sem lehetne semmi gond, mert itt az emberek azért kérdeznek, mert nem tudnak valamit, és nem azért, mert profik a témában!

Tudom, hogy a PHP egy programozási nyelv, de mivel írtam további példákat is, amiben például ott van a Django vagy a Ruby on rails amik nem nyelvek, hanem keretrendszerek, így összevontam a nyelv/keretrendszert technológiára. Ezért elnézésedet kérem Mr. Tökély!

2020. jún. 10. 15:58
 6/13 A kérdező kommentje:

3. hozzászóló:

Igazából nem életcélom a PHP, csak majd suliba fogjuk tanulni ezt is, és infókat gyűjtök, hogy ki mit gondol róla. Nyilván én is keresgettem a neten, megnéztem ezt azt, de ugye több szem többet lát. Csak ugye eléggé megy manapság ez a Javascript láz, Node.js-szel, vagy más egyéb nyelvek/keretrendszerek, így kíváncsi voltam, hogy ki hogy látja. De az is lehet, hogy PHP-sként fogok elhelyezkedni egyszer, nem tudom. Csak jobb azért ezt fejbe elképzelni, hogy van-e értelme a dolognak. Mert ugye haszontalan dolgot nem igazán szeret tanulni az ember :) Vagy nem csak haszontalant, hanem olyat is, amire vannak újabb, jobb, korszerűbb alternatívák.

És egy jó fejlesztő inkább azt tanulja, használja, amire jobban van igény, és persze az sem utolsó, hogy sokat lehet-e vele keresni.

2020. jún. 10. 16:08
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

"És egy jó fejlesztő inkább azt tanulja, használja, amire jobban van igény, és persze az sem utolsó, hogy sokat lehet-e vele keresni."

Fordítva ülsz a lovon. Egy jó fejlesztő sokat fog keresni. Pont. Az, hogy Php, C++, Java vagy épp COBOL nyelven fejleszt, ebből a szempontból nem túl releváns. Minden nyelv, technológia esetében van igény a kiemelkedően jó szakemberekre, és minden nyelv, technológia esetében vastagon meg is fizetik az olyat.

2020. jún. 12. 02:13
 8/13 anonim ***** válasza:
44%

Hát attól függ. Egy robosztus szerver alkalmazást vagy C# vagy Java-ban írnék meg. Ha nem számít a gyorsaság és számításokat kellene végezni, akkor Python.

De persze, ha magamnak csinálnám és nem csapatban, akkor PHP-t is simán bevetném. Amúgy... profession.hu is PHP-n megy. De végülis, hogy mi a backend nyelv az már relatív, HTTP kérést tud kezelni az összes.

Tehát, ha amelyik kényelmesebb.

2020. jún. 20. 14:40
 9/13 anonim ***** válasza:
44%

"Fordítva ülsz a lovon. Egy jó fejlesztő sokat fog keresni. Pont. Az, hogy Php, C++, Java vagy épp COBOL nyelven fejleszt, ebből a szempontból nem túl releváns."

Tudod, hogy mi nem releváns? Az nem releváns, ha azzal jössz egy kezdőnek, hogy a profik mennyit keresnek. És attól, hogy vannak jól fizetett php fejlesztők és rosszul fizetett JAVA fejlesztők, az összes JAVA fejlesztő és összes PHP fejlesztő fizetésének az eloszlása baromira nem fog egybevágni, sőt, ami igazán fontos egy kezdőnek, hogy belépő szintnél milyen fizetésre számíthatnak, és az adott nyelv előtt milyen perspektíva áll.

Én 1000%, hogy nem kezdenék el PHP-t tanulni, mert pár év és csak a meglévő kódbázis fenntartására fogsz munkát találni, mert aktív fejlesztés már nem lesz. Sőt, webes applikációkat a legegyszerűbb kukázni és from-scratch újat felhúzni a legújabb technológiákkal, szóval jó eséllyel még annyi melót se fogsz találni, mint a Perl programozók.

2020. jún. 30. 11:32
 10/13 A kérdező kommentje:

9-es:

Akkor te mit javasolnál a PHP helyett?

2020. jún. 30. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!