Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri 2020-ban Assemblyt...

Megéri 2020-ban Assemblyt tanulni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, 12 éves koromtól kezdve programozok.

Pawn-el kezdtem, majd C#ozok, lassan 3. Éve.

Egyre jobban érzem azt hogy ez a nyelv nem nekem való, nem túl univerzális, lassú stb.. Elgondolkodtam rajta hogy tanulok egy újabb nyelvet, Assemblyt C vagy C++ -t

Melyik lenne az amelyikben még a mai és közeljövőbéli piacon is versenyképes tudnék majd lenni? Esetleg más, gépközeli nyelv lenne jobb választás?

2020. márc. 14. 00:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát igen. Az Assembly a leggyorsabb, utána meg a C. C-t tudod Assemblyvel együtt is használni /*_asm*/. Szóval, ha C-t és Assembly-t is használod akkor az úgy jó kombó. De igazából akkor akard ezt, hogyha tényleg hardware közeli dolgokat szeretnél,esetleg mikroprocesszorokat programozni és hasonlók, egyébként meg akkor inkább C++. Másabb, mint a C# de a C++ ba van OOP, a C-be nincs. Szóval C# után lehet inkább C++ kéne akkor már. De tényleg attól függ mit akarsz programozni, mivel akarsz foglalkozni.
2020. márc. 14. 00:56
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Ja és még erre a kérdésre:

"Melyik lenne az amelyikben még a mai és közeljövőbéli piacon is versenyképes tudnék majd lenni?"

Mindegyikkel, C/C++/Assembly mindig kelleni fog, közeljövőben nem fog eltünni ez a nyelv, mert nincs ami helyette legyen. :). Repülőgépek, Űrhajók, Műholdak, Atomreaktorban szoftverek, rengeteg orvosi szoftver, képalkotó eszközök (nem csak eü-ben, hanem iparban is)..... Nem is sorolom tovább, mert igazából tényleg az ürutazástól egészen egy stm32f4-ig elmehetünk, mindenhol jelen van a C és az Assembly. Ezekkel nem lehet mellélőni. Ha jó vagy benne az aranyatér!

2020. márc. 14. 00:59
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Magyarországon a Java és a webfejlesztéshez kapcsolódó nyelvek mennek a legjobban. Az assembly bár poén, ha nem akarsz embedded rendszereket vagy játékot fejleszteni, akkor valszeg sose fogod használni.

Másrészt a gyorsaság senkit nem izgat. Évek óta az a trend az iparban, hogy légy kész minnél gyorsabban, ezért nyernek teret a skript nyelvek is. A hardver olcsó, senkit nem izgat ha erősebb procit kell vennie a usernek, még a usert se.

2020. márc. 14. 06:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mégi miket csinálsz, hogy a C# neked túl lassú?

Nem lehet, hogy inkább algoritmusokat kellene tanulnod, hogy optimálisabb kódot tudj írni?

2020. márc. 14. 07:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Első és második, köszönöm, ebben gondolkodtam én is, ami nagyon érdekel az az Operációs Rendszerek Felépítése, működése illetve az AI. Sajnos sokat ezekhez sokat nem értek, és ez miatt a C#ot szeretném okolni, bár tudom, nem azzal lesz a gond, én nem álltam neki eddig. Őszintén, nem is nagyon tudom, hol kellene kezdenem, keresnem hogy Assemblyt tanuljak, hogy jobban megismerjem a számítógépet, hogy mi hogy van.

A negyediknek, pedig, ez a lassúság nem úgy értendő hogy másodpercekkel több idő mire elvégzi a műveletet, hanem inkább arról van szó, hogy mikor bekerültem középi skolába, mikor kezdtük tanulni a programozást, és mivel a tanár látta hogy jóval többre voltam képes mint a többiek, belém "nevelte" azt hogy mivel másik feladatot nem ad, ugyan azt csináljam én is, optimalizáljam a kódot ahogy csak tudom, ez bennem maradt, mindig törekszem a legtisztább munkára.

2020. márc. 14. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:
25%

3: "Másrészt a gyorsaság senkit nem izgat. Évek óta az a trend az iparban, hogy légy kész minnél gyorsabban, ezért nyernek teret a skript nyelvek is. A hardver olcsó, senkit nem izgat ha erősebb procit kell vennie a usernek, még a usert se."

Ez mind hülyeség. Sőt, ostobaság.

2020. márc. 14. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!