Megéri 2020-ban Assemblyt tanulni?
17 éves vagyok, 12 éves koromtól kezdve programozok.
Pawn-el kezdtem, majd C#ozok, lassan 3. Éve.
Egyre jobban érzem azt hogy ez a nyelv nem nekem való, nem túl univerzális, lassú stb.. Elgondolkodtam rajta hogy tanulok egy újabb nyelvet, Assemblyt C vagy C++ -t
Melyik lenne az amelyikben még a mai és közeljövőbéli piacon is versenyképes tudnék majd lenni? Esetleg más, gépközeli nyelv lenne jobb választás?
Ja és még erre a kérdésre:
"Melyik lenne az amelyikben még a mai és közeljövőbéli piacon is versenyképes tudnék majd lenni?"
Mindegyikkel, C/C++/Assembly mindig kelleni fog, közeljövőben nem fog eltünni ez a nyelv, mert nincs ami helyette legyen. :). Repülőgépek, Űrhajók, Műholdak, Atomreaktorban szoftverek, rengeteg orvosi szoftver, képalkotó eszközök (nem csak eü-ben, hanem iparban is)..... Nem is sorolom tovább, mert igazából tényleg az ürutazástól egészen egy stm32f4-ig elmehetünk, mindenhol jelen van a C és az Assembly. Ezekkel nem lehet mellélőni. Ha jó vagy benne az aranyatér!
Magyarországon a Java és a webfejlesztéshez kapcsolódó nyelvek mennek a legjobban. Az assembly bár poén, ha nem akarsz embedded rendszereket vagy játékot fejleszteni, akkor valszeg sose fogod használni.
Másrészt a gyorsaság senkit nem izgat. Évek óta az a trend az iparban, hogy légy kész minnél gyorsabban, ezért nyernek teret a skript nyelvek is. A hardver olcsó, senkit nem izgat ha erősebb procit kell vennie a usernek, még a usert se.
Mégi miket csinálsz, hogy a C# neked túl lassú?
Nem lehet, hogy inkább algoritmusokat kellene tanulnod, hogy optimálisabb kódot tudj írni?
Első és második, köszönöm, ebben gondolkodtam én is, ami nagyon érdekel az az Operációs Rendszerek Felépítése, működése illetve az AI. Sajnos sokat ezekhez sokat nem értek, és ez miatt a C#ot szeretném okolni, bár tudom, nem azzal lesz a gond, én nem álltam neki eddig. Őszintén, nem is nagyon tudom, hol kellene kezdenem, keresnem hogy Assemblyt tanuljak, hogy jobban megismerjem a számítógépet, hogy mi hogy van.
A negyediknek, pedig, ez a lassúság nem úgy értendő hogy másodpercekkel több idő mire elvégzi a műveletet, hanem inkább arról van szó, hogy mikor bekerültem középi skolába, mikor kezdtük tanulni a programozást, és mivel a tanár látta hogy jóval többre voltam képes mint a többiek, belém "nevelte" azt hogy mivel másik feladatot nem ad, ugyan azt csináljam én is, optimalizáljam a kódot ahogy csak tudom, ez bennem maradt, mindig törekszem a legtisztább munkára.
3: "Másrészt a gyorsaság senkit nem izgat. Évek óta az a trend az iparban, hogy légy kész minnél gyorsabban, ezért nyernek teret a skript nyelvek is. A hardver olcsó, senkit nem izgat ha erősebb procit kell vennie a usernek, még a usert se."
Ez mind hülyeség. Sőt, ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!