Megéri retro játékokkal játszanom,2020 ban?
Valahogy vonzódok a retro játékokhoz, csak nem tudom érdemes e velük szenvedni.
Van bennük élmény ha nem lehet pl menteni?
Ezt neked kell tudnod, nem tudjuk helyetted.
Amúgy vannak jó címek, csak akkor más volt a szempont egy játéknál mint most.
Szóval ha élvezed megéri.
Ha szereted a kihívásokat, akkor mindenképp.
Egy PAC-MAN-nal akár egy órát is elszórakozok, a Mario-ról már nem is beszélve. XD
Pl. a Pinball Fantasies szerintem azóta is az egyik legjobb pinball játék, DosBox-ban fut nálam. :)
Nem értem a "megéri" vagy "érdemes-e" kérdéseket. Ha szereted, akkor hajrá.
"érdemes e velük szenvedni."
Igen! én szeretek a pixelhalmaz játékokkal is játszani - bár mivel 50 felett vagyok már, nekem azok igyencsak nosztalgikusak és néha értetlenül nézek magamra, hogy hogyan tudtunk annó ilyenekkel éjszakákon át játszani :DDDD
"Van bennük élmény ha nem lehet pl menteni?"
nincs is annál jobb amikor 2 másodpercen múlik, hogy sikerül-e egy pályát befejezni és ha nem, sokadszorra sem akkor üvöltve qrvaanyázva lehet tombolni :D Volt erre külön 1000 forintos billentyűvetem is amit lehetett püfölni. :D
#2, #7-nek:
Még mindig röhögök ... XD
Ismerős valahonnan az érzés. Csak én voltam olyan hülye hogy a laptopot zúztam le. A CPU és a vinyó maradt, a többi kuka!
Mi számít retro játéknak?
A Pentium 1 előtti játékok? :)
Erősen szubjektív. Én onnan számítom igazán annak, ha már felnőtt egy feneráció, akinek egész életében létezett a játék (vagyis mindenkor legalább 18 éves). Az idő telik, sokkal jobb megoldásnak tarto m ezt, mint görcsösen ragaszkodni egy évszámhoz vagy hardvergenerációhoz.
Ettől még persze vannak, akik tényleg a Pentium korszakog tekintik retrónak a dolgot, másoknak pedig a Windows XP is az már. És ha belegondolsz, ugyan az XP kiterjesztett támogatása csak 5 éve ért véget, de a közvetlen utódja(i) is már 10-12 éve piacra kerültek és már azok támogatása is véget ért. Vagyis egy mai 16-18 évesnél simán előfordulhat már, hogy életében nem használt XP-t vagy csak valami távoli emlék kisgyerek korából, mint a 30-as korosztálynak a 3.1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!