Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Évszámokat hogy érdemesebb...

Évszámokat hogy érdemesebb tanulni? (lent az opciók)

Figyelt kérdés

érettségire tanulok épp, és rájöttem fingom sincs, hogy mi mikor történt, stb stb.

Megvan a Maxim kiadótól az Érettségi adattár, abból írtam ki külön az évszámokat, mellé az eseményt.

Hogy érdemesebb ezt tanulni?

1. az évszámot látom, az eseményt takarom le, szal az eseményt kell megmondanom

2. az eseményt látom, ahhoz rendeljem hozzá fejből az évszámot

3.mind2

4.egyik se - teljesen máshogy

2020. márc. 29. 12:04
 1/6 anonim válasza:
100%

1. Ès 2. Felvàltva :) èn ìgy tanultam

Illetve sokszor atolvastam h

X datum = x esemennyel es ugy megragadt

2020. márc. 29. 12:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először a második ,aztán mindkettő. Quizletet ajánlom, bár alapból szótanulásra használatos. Egyébként nem is feltétlen kell minden évszámot bevinni, nagyon sok fennt van másoknak, érdemes keresgélni.

Nekem még hasznos ha bizonyos évszámokat összekötöl egyéb dolgokkal .

Például: Midway szigeteki összecsapás- 1942.június. ezt úgy lehet megjegyezni hogy a Midway félútont jelent a június pedig pont az év fele(6.hónap a 12-ből).,és az 1942 is a világháború "közepén" van (1939-1945, közepe az 1942 mert előtte és utána is három év van)

2020. márc. 29. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs jó számmemóriád, akkor mindig kösd valamihez, amirőp neked azonnal eszedbe jut.
2020. márc. 29. 12:27
 4/6 anonymousreview60 ***** válasza:

Ez a letakarás tkp. szótanulás. Ha összeírod az

évszám1 - esemény1.1, esemény 1.2, ...

évszám2 - esemény2.1, esemény 2.2, ...

dátum1 - esemény1

dátum2 - esemény2

csoportokat, akkor az Anki Droid szótanuló alkalmazással is ki tudod kérdezni.

Érdemes annyit még segíteni, hogy az évszám mellé odaírod (pl. 1728 (3)), mennyi eseményt kellene tudnod.

2020. márc. 29. 12:35
 5/6 A kérdező kommentje:

köszi szépen a segítséget!!!

az asszociációs technikát én is szoktam alkalmazni.

viszont még mindig rendesen be vagyok szarva. főleg az ókor meg középkor leckéket nem tudom hova tenni... valahogy ahogy haladunk vissza az időben, nekem egyre megfoghatatlanabbnak tűnik az egész történelem, alig bírom megjegyezni a dolgokat.

2020. márc. 29. 12:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Megértem, hogy az ókor középkor nehezebb, megfoghatatlanban, de sokkal kevesebb és kevésbé hangsúlyos anyagrész. Az érettségin általában az egész ókorhoz két feladat tartozik(legalábbis emelten)
2020. márc. 31. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!