Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elég tudni a programozási...

Elég tudni a programozási tételeket és az alapokat ahhoz, hogy valaki programozóként eltudjon helyezkedni? Ha nem, akkor mi szükséges még?

Figyelt kérdés
Sejtem, hogy kevés ennyit tudni, de nem tudom hogyan tovább. Szeretem csinálni és szorgalmas vagyok, ezzel nincs probléma.

2020. jún. 3. 18:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Az egyetemről kijőve junior szinten el tudsz helyezkedni és képes leszel tanulni. Akármilyen elavult nyelvet tanultál az egyetemen, tudsz továbblépni. Egy bootcamp után van egy szűk tudásod egy témáról, amivel elhelyezkedni nem tudsz, továbbképezni magad nem tudod. Dolgoztam olyan cégnél, amelyik kapcsolatban volt az egyik nagy gyorstalpalós programozóképzővel. Jöttek is frissen végzett emberkék, hogy vegyük fel őket. Nulla tudás volt, használhatatlanok voltak. Kb. mint egy ügyvédjelölt, aki bemagolta a BTK első 200 oldalát és annyi.
2020. jún. 8. 12:34
 22/31 anonim ***** válasza:
Egy másfél éves bootcamp után is?
2020. jún. 8. 12:37
 23/31 anonim ***** válasza:
Bootcampek között hatalmas különbségek vannak. Ég és föld.
2020. jún. 8. 13:05
 24/31 anonim ***** válasza:
91%

"Bootcampek között hatalmas különbségek vannak. Ég és föld."

Ez így van!

Az egyik úgy selejt, hogy olcsó, a másik meg úgy, hogy mellé még pofátlanul drága is.

Abban is közösek, hogy jobbára a netről lopják le a tananyagot, mint a green fox meg a codemasters.

2020. jún. 8. 13:10
 25/31 anonim ***** válasza:
41%
Egy jó bootcamp sok esetben hasznosabb, mint az egyetem. Ezt írtam eddig is.
2020. jún. 8. 13:11
 26/31 anonim ***** válasza:
41%
A Codecoolról csak jókat hallottam eddig, meg is bántam, hogy nem oda mentem.
2020. jún. 8. 13:13
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

"Egy jó bootcamp sok esetben hasznosabb, mint az egyetem."

Akkor mindenképpen hasznosabb, ha az aspiránsnak még érettségije sincs, mert ez az egyetemek esetén alapelvárás, ugye.

Az más kérdés, hogy a legjobb bootcamp teljes ismeretanyaga sem ér egy kalap szamócát se egy egyetemi félévhez képest, de hát, code monkey-kre is szükség van a komolytalanabb helyeken, némi apróért. És ha a versenyző már egy kétimeretlenes egyenlet hallatán is beleizzad a bugyijába, akkor nemigen jöhet szóba más alternatíva.

2020. jún. 8. 14:16
 28/31 anonim ***** válasza:
49%

Aki lepontozott, járt egyetem közelében?

Vagy pont, hogy az a problémája, hogy bánja, hogy végigszenvedte?

2020. jún. 8. 15:01
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem a felsoroltakra gondoltam, mint jó helyre. Nagyon fontos a minőség, amikor az ember képzést választ, és ez igaz a magániskolákra, felnőttképzésekre és egyetemekre egyaránt. Csak azért, mert valamelyik valamilyen területen van, nem lesz automatikusan jó. Vannak jó magániskolák, nagyon jó bootcampek (igen, saját tananyaggal és személyes odafigyeléssel, ezt személyes tapasztalatom alapján mondom) és vannak jó és rossz egyetemi képzések is (ez is személyes tapasztalatom). Csak azért, mert valami egyik vagy másik, még nem lesz automatikusan jó vagy rossz. Meg kell nézni részleteiben és utána dönteni róla. Én így gondolom.
2020. jún. 9. 09:41
 30/31 anonim ***** válasza:
67%

"Vannak jó magániskolák, nagyon jó bootcampek (igen, saját tananyaggal és személyes odafigyeléssel, ezt személyes tapasztalatom alapján mondom)"

LOL

Egy bootcamp csak arra lehet jó, amire kitalálták. Ez pedig nem az, hogy a tanfolyam során fejlesztőket képezzenek az ipar számára, hanem az, hogy az egyetemista, főiskolás némi képet kapjon arról, ami rá vár, hogy bele-integrálódhasson a felsőfokú képzésbe.

Ettől bootcamp, a bootcamp, ahogy azt a neve is mutatja.

Az nagyon tájékozatlan és roppant naiv, aki azt hiszi, hogy egy 3-6 hónapos bootcamp során munkaképes fejlesztővé válhat.

Erre sem a kevéske idő, sem a képzés színvonala nem elégséges.

2020. jún. 9. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!