Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elég tudni a programozási...

Elég tudni a programozási tételeket és az alapokat ahhoz, hogy valaki programozóként eltudjon helyezkedni? Ha nem, akkor mi szükséges még?

Figyelt kérdés
Sejtem, hogy kevés ennyit tudni, de nem tudom hogyan tovább. Szeretem csinálni és szorgalmas vagyok, ezzel nincs probléma.

2020. jún. 3. 18:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem gondolj ki valami projektet, elsősorban webre vagy mobilra (vagy mindkettő egyszerre), rakj alá adatbázist és hajrá, készítsd el.
2020. jún. 3. 20:42
 12/31 anonim ***** válasza:
72%
Nekem van egy olyan hobbiprojektem, amit a szabadidőmben hegesztgetek, és arra a tudásra és technológiákra épít, amiket nap mint nap használok a cégnél. Szóval, ha kíváncsi vagy, milyen feladatokat kapnál juniorként annál a cégnél, ahol dolgozom, írj egy privátot és adok egy mintát, amit megpróbálhatsz megcsinálni.
2020. jún. 3. 22:51
 13/31 anonim ***** válasza:
76%

"boole algebrára miért lesz szükségem"

Csak pár egyszerű példa: Ha mondjuk írnod kell egy függvényt, ami megvizsgálja egy egész számról, hogy kettő egész hatványa-e, akkor csúnyán fognak nézni, ha nekiállsz írni egy 20 soros, ciklusokkal tarkított kódot. Vagy ha mondjuk van két feltétel, pl. (!a && !b) és !(a || b), akkor nem árt ránézésre megmondani, hogy ez a kettő tök ugyanaz.

2020. jún. 4. 02:57
 14/31 anonim ***** válasza:
80%
Ezt nem szeretem a programozó fórumokban. Akármit írsz, lenéznek és beszólogatnak és mondanak még 5 olyan dolgot, ami miatt érezd magad lazán nullának. Igaz ez itt is, és a többi más prog fórumra is. Komolyan mondom, ez veszi el az ember kedvét az egésztől, a primitív közeg, nem a tanulás, a tananyag vagy a kihívások. Ti a munkahelyeteken is ilyenek vagytok szemtől-szemben???? Vagy csak a neten megy ez a stílus?
2020. jún. 5. 14:25
 15/31 anonim ***** válasza:
30%
1 éve vagyok gyakornok, annyit se tudtam mint te. Jelenleg hússzor annyit tudok mint te, ami még mindig nulla de tudok kicsi feladatokkal haladni. Értek a linuxhoz, és pár keretrendszerhez többé kevésbé. Ki vagyok fizetve, meg vannak velem elégedve. Nincs papíron.
2020. jún. 6. 19:39
 16/31 anonim ***** válasza:
94%

Van itt egy óriási nagy tévedés.

Nem lexikális témaköröket kell tudni, hanem a megfelelő képességekkel kell rendelkezni.

Természetersen a nyers tudás sem lenézendő, sőt... szükséges dolog. De nem ez a lényeg. Szeret mindenki nagyzolni, meg osztani az észt, és bedobni azokat a fogalmakat, amiket egy adott, szűk szakterületen kívül talán életében kétszer, ha használja az ember. Meg persze imádnak felsorolni 46 különböző technikát, amiből 45 nélkül vígan le lehet élni egy teljes karriert.

A lényeg: az algoritmizálás. Ha kapsz egy feladatot, akkor annak neki tudj kezdeni, és meg tudd valósítani. Sokan pont ott hasalnak el, hogy ez hiányzik. Persze, felsorolja, hogy ő miket tud, hány JS-keretrendszer függvényeit tudja álmából felkeltve, fejből löki az OOP-elveket, sőt, szóról szóra tudja idézni a Tiszta Kódot, de amikor rákérdezek, hogy hogy oldaná meg mondjuk a fordított számkitalálós játékot, akkor néz, mint borjú az új kapura. Pedig csak egy bináris keresés az egész. Oké, ezzel azért sokan meg tudnak bírkózni. De ha olyasmit kell megvalósítani, amire nem lehet ráhúzni egy jól meghatározott tételt, már a 90%-uk behal.

Aztán persze, hely- és protekciófüggő, hogy kit hol, hogyan alkalmaznak. Tudok olyanról, aki abszolúte béna, mechanikusan benyalt egy PHP-keretrendszert, és abban tákolgat össze weboldalakat, és a jó marketing miatt rendszeresen van is megbízása. Az, hogy az input mezői a "?>" karaktersorra sincsenek védve, az már egy másik kérdés. :)

De ha az ember tényleg el akar valamit érni, akkor oda gondolkodni kell. A programozási tételek kicsit túl vannak lihegve. Nem mondom, hogy a többségük ne lenne fontos, de borzasztóan egyértelmű. Akinek van egy kis esze, az le tud kódolni egy összegzést anélkül, hogy előtte betanulta volna magát a tételt. Ellenben vannak olyan tételek, amik feleslegesek. Tök mókás egyetemen a prog.vizsga, amikor ismerni kell 8-fajta rendezést, csak utánna abból hatot soha nem fogsz használni, főleg, hogy ma már egy .sort megoldja.

Én azt mondom, hogy próbálj a kreatívabb irányba elmozdulni! Találj ki valami feladatot, és azt próbáld megvalósítani! A gondolkodáson legyen a fókusz, és ne a lexikális tudáson!

#14: ezt sajnos nagyon jól látod.

A szakma tele van frusztrált, nagyképű alakokkal, akiknek attól áll fel a Jancsikájuk, ha másokat macerálhatnak. Amúgy nagy részük megcsömörlött, sikertelen ember, akik ettől szeretnék nagyobbnak hinni magukat.

És sokuk egyszerűen fél. Fél, hogy valaki jobb lesz nála, és ő meg nem elég ahhoz, hogy fejlődjön. Ezért próbálnak mindenkit elriasztani a pályától.

2020. jún. 8. 11:24
 17/31 anonim ***** válasza:

Én ott akadtam el, hogy tanácstalan vagyok, hogyan kell nekilátni. Sokmindent tanultam már életemben, ezeket is meg tudom tanulni, ebben biztos vagyok. Nem állt tőlem távol a matek sem. De úgy érzem, nincs egy lefeketetett út, anyag-eszköztár, oktatóanyag, valami, ami A-ból B-be vinne így az elején, nulláról. Ha már van egy rálátása az embernek, akkor halad magától, ahogy a nyelvek terén is, de egy picit úgy érzem, mintha ezen a területen a teljesen kezdőről egy alapszintig nem lennének rendezve a sorok. Míg ha nyelvet akar tanulni valaki, fog egy maxi csomagot, amiben van minden, könyv, hanganyag, eszközök, még néha oktatói konzi is, hát programozás terén nincs nagyon ilyen. Teljesen kezdő szinten is elvárt lenne, hogy az ember tudja és értse, hogy mi -micsoda, melyik nyelv mire jó, mivel érdemes kezdeni, és rögtön projektek, hát ha az algoritmizálásra keresek, ezt-azt találtam, de hogy lenne egy pöpec oktatóanyag vagy platform, ahol a józan paraszti szintről indulva valaki rendesen elmondaná, mi a bánat ez egészen pontosan, olyat nem találtam.

Játszok programozós játékokat, hogy lássam, mire gondolnak, olvastam elméletet, aminek a felét nem értem, mert alapok hiányoznak, de akkor hogyan?

Tudsz ebben segíteni? Konkrétan: HOGYAn kell megtanulni az algoritmizálást ___rendesen___?

2020. jún. 8. 11:55
 18/31 anonim ***** válasza:
#17: nem véletlenül tanítják ezt felsőoktatásban, főiskolai, egyetemi keretek között. Mert ott lehet megtanulni.
2020. jún. 8. 12:10
 19/31 anonim ***** válasza:

Én meg úgy hallom mindenhonnan, hogy ott nem lehet megtanulni.

Én is beiratkoztam estire.

Mit ne mondjak, én nem szidom annyira, mert vágom, hogy tanulni kell és érdekelnek az elméletiesebb, a hátteret bemutató dolgok is.

Ugyanakkor elavult az egyetemi anyag, nem piacképes és tényleg csak annak jó, aki kíváncsi a dolgok matematikai hátterére.

Az is egy vicc, hogy egy jobb bootcamp felkészít, piacképes tudást ad és érdekes is.

Míg az egyetem önmagában 0 és tanulhatsz egészségtelenül sokat meg akár nyáron is, hogy magadtól felszedd a tudást.

2020. jún. 8. 12:24
 20/31 anonim ***** válasza:

"Én is beiratkoztam estire.

(..)

Ugyanakkor elavult az egyetemi anyag, nem piacképes és tényleg csak annak jó, aki kíváncsi a dolgok matematikai hátterére."

LOL.

Tudod, hogy hova iratkoztál te be? :)))

2020. jún. 8. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!