Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyiket válasszam?Lent...

Melyiket válasszam?Lent tovább! ?

Figyelt kérdés
Bárki véleményét várom, aki kicsit is ért ehhez. Tehát 15 éves vagyok 9éves korom óta tanulok programozni, már kimaxoltam a pyhtont és a javát. Tudok még html-t, css-t, js-t, C#-ot, meg ilyeneket, de ezek most nem nagyon számítanak, a legtöbb nyelvet pedig ismerem. Szeretnék itthon saját robotot (lehetőleg) építeni és (főleg) programozni (is), ha lehetőség van rá AI-t is hozzákapcsolni, de ez már nehezebb. Tehát, ti milyen robotot ajánlanátok ehhez, 150k Ft értékig? Néztem a mindstormot, legtöbben azt ajánlják, csak a visual scriptinget egy kicsit elítélem(saját vélemény), illetve mindenhol azt mondják, hogy ezzel megtanulsz programozni, meg ilyenek(, de én már tudok és fejlődni szeretnék). Az nagyon jó benne, hogy LEGO, így talán ez a legjobban megépíthető és kreatív robot. Tehát várok bármilyen javaslatot, véleményt, hogy milyen robot legyen, akár milyen nyelveket tudtok ajánlani még a mindstormhoz. A válaszokat előre is köszi :D <3

2020. máj. 27. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:
angolul tudsz?
2020. máj. 27. 19:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A Mindstormhoz tudod használni a Pythont is.

Bár szerintem hatékonyabban el tudnád költeni azt a 150 ezret, ha Raspberry Pi-t, Arduinokat meg rengeteg perifériát veszel hozzá.

2020. máj. 27. 19:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Két irányvonalat tudok javasolni:

1. Szerzel egy mikrovezérlőt (ezek olyan "számítógépek", amiken folyamatosan csak egy kis adott program - szóval nincs operációs rendszere - fut, egy chipben tartalmazzák a kevéske RAM-ot, a programot tartalmazó ROM-ot, a kis órajelű processzort, és a hardvervezérlőket) - mondjuk egy Arduino-lapkát, amire rácsatolsz különböző - hő-, fény-, távolság-, nedvesség-, stb - szenzorokat (vagy mondjuk bluetooth- vagy wifi-modult), amik beérkező jeleiből egy C-nyelvhez hasonló nyelvvel tudsz kimenő jeleket generálni, így vezérelve a motrokat. Egyszerűbb rendszer, de az elektronikai alapok megismeréséhez, a rendszerközeli programozás gyakorlásához jó lépcső.

2. Szerzel egy egy lapkás mikroszámítógépet - ilyen például a Raspberry Pi - amire ugyanúgy tudsz csatolni szenzorokat (motrokat, kommunikációs modulokat, stb...), mint az előbb említett mikrovezérlőre, de tudsz rá komplexebb dolgokat - például webkamerát - csatolni, illetve az erősebb processzora és a több memóriája révén komplexebb programokat is tudsz rá írni (ha már említettem a webkamerát, például OpenCV függvénykönyvtárral - ami elérhető Pythonra is - objektumfelismerő robotot).

2020. máj. 27. 19:22
 4/8 A kérdező kommentje:

#1--> Igen tudok angolul.

#2--> Sokat segítene, ha jobban kifejtenéd, amiket mondtál. :D

De köszönöm az eddigi válaszokat.

2020. máj. 27. 19:23
 5/8 A kérdező kommentje:
#3--> Köszi a hosszú és tartalmas választ. Eltudnád mondani, hogy melyik miért jó és te melyiket ajánlanád? :)
2020. máj. 27. 19:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha tudsz angolul, Raspberry, Arduino. Illetve a farnell-nél (remélem nem számít reklámnak, mertn em kapok tőlük pénzt), most van akciósan egy halom robot kit. Amik közül van pár ami szimpatikus.
2020. máj. 27. 19:27
 7/8 A kérdező kommentje:
#6--> Jaja látom, ezek is jók, idetudnád linkelni az akciósokat? Bevált a reklám :D
2020. máj. 27. 19:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Én az aliexpressről szoktam rendelni, de itthon is van több webshop:

[link]

[link]

2020. máj. 27. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!