Emelt info érettségin ha nem tudok egy feladatot kikommentezzem?
Mindenképpen úgy add be a feladatot, hogy fordítható és futtatható legyen hiba nélkül!
Ha nem tudsz egy feladatot akkor hagyd ki, de ha egy részét meg tudod oldani jól, csak a befejezés nem megy, akkor azt hagyd benne, lehet (sőt biztos) részpontokat adnak rá.
Mondjuk ezt a részpontos dolgot nem vágom,mert elvileg nem nagyon nézik a kódot nem?
Mit részpontoz azon?
Oké mindegyik feladatok ezzel kezdődik.
for sor in adatok:
..blabla
Ezt nem vágom,hogy tudnak ezekre részpontot adni
Az túlzás, hogy nem nézik a kódot, de valóban nem annyira lényeges, hogy optimális és szép kódot kell írni.
Viszont, ha látják, hogy nincs kész a program vagy csak a fele van kiírva a konzolra akkor belenézhetnek, hogy meddig és hogy sikerült eljutni.
Pl 2018 májusi javító kulcs, 3. feladat.
Egy személy esetén meghatározta az áthaladások számát 1 pont
Mi a francom ez? Miért határoztam volna meg 1nek? Most én ezt nagyon nem értem mármint a javítást
Amúgy e ez a feladat:
-------------------------------------->
Határozza meg a fájlban szereplő személyek közül, ki hányszor haladt át a társalgó ajtaján!
A meghatározott értékeket azonosító szerint növekvő sorrendben írja az athaladas.txt
fájlba! Soronként egy személy azonosítója, és tőle egy szóközzel elválasztva az áthaladások
száma szerepeljen!
----------------------------------->
Elképzelésem:
szamolas= []
for sor in adatok:
azonosito = sor[2]
szamolas[azonosíti] = szamolas[azonosito] + 1
if szamolas > 1
file.write(blabla)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!