Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Emelt info érettségin ha nem...

Emelt info érettségin ha nem tudok egy feladatot kikommentezzem?

Figyelt kérdés
Olvastam javító kulcsban, hogy futási hibás vagy részfeladatért is lehet pontot szerezni, de ha úgy hagyom akkor ugye lehet hogy el sem indul a program.

2020. máj. 17. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%

Mindenképpen úgy add be a feladatot, hogy fordítható és futtatható legyen hiba nélkül!

Ha nem tudsz egy feladatot akkor hagyd ki, de ha egy részét meg tudod oldani jól, csak a befejezés nem megy, akkor azt hagyd benne, lehet (sőt biztos) részpontokat adnak rá.

2020. máj. 17. 18:25
 2/11 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk ezt a részpontos dolgot nem vágom,mert elvileg nem nagyon nézik a kódot nem?

Mit részpontoz azon?

Oké mindegyik feladatok ezzel kezdődik.

for sor in adatok:

..blabla

Ezt nem vágom,hogy tudnak ezekre részpontot adni

2020. máj. 17. 19:23
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy én is holnap megyek, én azt csinálom,ha nem tudom,hogy egyszerűen ki printelem ami a megoldásban van(a lapon) és úgy hagyom...
2020. máj. 17. 19:24
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Az túlzás, hogy nem nézik a kódot, de valóban nem annyira lényeges, hogy optimális és szép kódot kell írni.

Viszont, ha látják, hogy nincs kész a program vagy csak a fele van kiírva a konzolra akkor belenézhetnek, hogy meddig és hogy sikerült eljutni.

2020. máj. 17. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Hát épp ez az, nem tudom hogy ez mennyire igaz, ismerős 2 éve vizsgázot 4 feladatot megcsinált a többit csak kiprintelte és 45pontot kapott :DDDDDDDDD
2020. máj. 17. 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem indul el a program, akkor egy pontot levonnak, és a javító tanár szív, hogy megkeresse a hibát. Direkt azért ne csinálj ilyet, a beadás előtt nem olyan nagy kunszt működőképes állapotba hozni.
2020. máj. 17. 20:01
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
#4 MINDENKÉPPEN belenéznek a kódba. A javító tanár a kódot köteles javítani, nem a képernyőképet.
2020. máj. 17. 20:02
 8/11 anonim ***** válasza:
63%
De a kódot,hogy javítja??
2020. máj. 17. 20:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Pl 2018 májusi javító kulcs, 3. feladat.

Egy személy esetén meghatározta az áthaladások számát 1 pont

Mi a francom ez? Miért határoztam volna meg 1nek? Most én ezt nagyon nem értem mármint a javítást

Amúgy e ez a feladat:

-------------------------------------->

Határozza meg a fájlban szereplő személyek közül, ki hányszor haladt át a társalgó ajtaján!

A meghatározott értékeket azonosító szerint növekvő sorrendben írja az athaladas.txt

fájlba! Soronként egy személy azonosítója, és tőle egy szóközzel elválasztva az áthaladások

száma szerepeljen!

----------------------------------->

Elképzelésem:

szamolas= []

for sor in adatok:

azonosito = sor[2]

szamolas[azonosíti] = szamolas[azonosito] + 1

if szamolas > 1

file.write(blabla)

2020. máj. 17. 20:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem úgy kezdi a diák, hogy rögtön ciklusba szervezi az egész hóbelevancot, akkor az n=1 esetre írja meg a kódot, amit később ciklusba szervezel, ha működik. Csak elfelejti, nem tudja, nem marad rá ideje.
2020. máj. 18. 01:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!