Egy kezdő programozó hogy és hol tud elhelyezkedni? Milyen munkát fog kapni?
Sziasztok. Ha majd megtanulok egy programnyelvet, és elkezdek programozgatni, egy tanfolyamot is elvégzek és lesz róla papírom is, akkor leginkább hol fogok munkát találni? Úgy értem, inkább nagyobb cégek (ahová kell sok kisebb dolgot végző munkatárs is) fognak munkát adni, vagy csak kisebb cégekhez lesz esélyem bekerülni?
Milyen munkát fogok kapni az első pár évben? Olyan munkát nem adhatnak, mint a többinek, hiszen még életemben nem dolgoztam programozóként, ergo valami könnyebbet kell. De azt se szeretném, hogy csak ilyen "egyszer egyszer" besegítős munkát végezzek, én ott alkalmazottként szeretnék dolgozni. Hogyha feleannyi munkát tudok csak megcsinálni, mint a többiek, akkor feleannyi lesz csak a fizetésem is? Vagy csak alkalmanként fognak keresni? Illetve lehet olyat, hogy két külön cégnél dolgozok, mint besegítő, aki csak akkor kap pénzt, ha a feladata kész? Nem tudom hogy mondják ezt a fajta munkavállalást.
Azt nem tudom hova vesnek fel, de angoybb cégek inkább diplomával alkalmaznak. (ha van másik diploma sokszor az is jó...)
Kezdetben Juniornak vesznek majd fel, aztán a munkádtól függően megtartanak vagy elküldenek a próba idő végén.
Ilyen közvetlen teljesítmény bérezés nem szokott lenni, mint amit írsz. De Junior és Senior fizu között lehet 2-3szoros szorzó.
UI.: Én ITban de messze nem programozásban dolgozom.
Most válsághelyzet van, sok helyen nem nagyon van felvétel és ahol van, ott a bérek szempontjából inkább a cég diktál.
A legtöbb helyre tapasztalattal keresnek szakembert, mert nem nagyon akarják állni azoknak a hónapoknak a költségeit, amíg nem igazán "termelsz". Olyanokat fognak felvenni, akiknek már van tapasztalatuk és nyilván egy állásra sok ilyen régebbi fejlesztő is jelentkezik.
Akkor leszel jó helyzetben ha olyat tanulsz, amit kevesen tudnak, de ami azért keresett és gyakorlod, elkészítesz néhány szoftvert, hogy magabiztosan menjen. A bérezés típusa változó, van ahol teljesítményre fizetnek, van ahol fixen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!