Ebben a feladatban mi szükség van erre a megoldásra?
Most ismerkedek a programozással, de ezt nem értem.
1.Hogyan kerül ide ez az out paraméter?
2.Ez a hivatalos szintaktika, hogy leírom hogy (Console. ReadLine(), "out a") majd megadom, hogy mit zárok ki?
Vagy itt most arról van szó, hogy van egy parszolás és megjelölöm az out dologgal és utána így tudok mellé csatolni kritériumokat?
Vagy hogyan működik ez?
Köszönöm a segítséget.
C#-hoz nem értek, de ahogy nézem, az out kulcsszó arra való, hogy ha referenciaként akarsz átadni paramétert.
Hogy konkrétan a példádban mi szükség van referencia szerinti értékátadásra, azt ne kérdezd, halvány dunsztom sincs. Teljesen jól működnek érték szerinti átadással is.
Mondjuk aki ezt a három feltételt így egymásba ágyazta, az is érdekes egy figura lehet... honnan van a példa?
Try prefixű függvények igaz bool értékkel vissza,ha lefutásuk során nem történik kivétel, az outtal átalakítani kívánt vagy várt változót lehet átadni.
Gyakorlati hasznuk, hogy a kivétel kezelést össze lehet tömöríteni egy szimpla elágazásba.
#1-es vagyok.
Ja, már értem, szóval a TryParse nem csak azt adja vissza, hogy true vagy false volt-e a konverzió, hanem az input duplapontosságú lebegőpontos reprezentációját is.
Semmit nem értek belőle.
Én látok egy tryparse-t, egy readline-t, aztán ott valahogy hozzá van csapva az out, illetve hozzácsapva egy feltétel.
Ki ad itt át bármit is?
Hová?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!