Mérnökinfo vagy Green Fox?
"A mérnökinfón meg igen.":
Programozni max az utolsó 2(most már lehet 3) félévben végzett önálló munka közben lehet megtanulni magadtól. Nem tudom, mi van a Green foxnál, de ezt az egyetemen ezt nem tanítják rendesen.
"az egyetemen ezt nem tanítják rendesen."
LOL
"1. Követelmények
A nagy házi feladat a következő követelményeknek kell megfeleljen:
A feladatválasztást a laborvezető jóvá kell hagyja.
A kész megoldás és a dokumentáció bemutatása kizárólag személyesen történhet, legkésőbb az utolsó oktatási hét végéig.
C nyelvű program, amely a nyelv lehetőségeit kihasználja: strukturált felépítés, több modulra bontás, dinamikus memóriakezelés és fájlkezelés.
A program mellé el kell készüljön a programozói és a felhasználói dokumentáció.
A fentiek között logikai és kapcsolat értendő: ha bármelyik hiányzik, a házi feladat nem elfogadható.
Dinamikus memóriakezelést kell használni a program lényegét adó adatszerkezetnél. Nem elegendő ilyet beépíteni a programnak olyan részébe, amely akár elhagyható is lenne. Például egy olyan játék, amelyben dinamikus memóriakezelés csak a dicsőséglistánál van, nem teljesíti ezt a követelményt.
A dinamikus memóriakezelés követelményt formálisan is megadjuk. Az adatszerkezetben az indirekciók száma legalább kettő kell legyen, azaz dinamikusan foglalt területen kell legyen dinamikusan ... ..."
A 13as választ trollkodásnak írtam beismerem, mivel nem éreztem értelmesnek a vitát.
Egyébként ezt írtam tegnap: "Ezek közül vannak jobbak(főleg az elején)". A "főleg az elején" -pont a programozás alapjaira írtam, ami valóban jó, amik meg utána jönnek már nem azok.
Sok embernek nem fog tetszeni amit most írok, de szerintem a programozás alapjai 1 tárgy anyagát nem az egyetemen kéne tanítani, hanem általános iskola 6odik és 7edik osztályban informatika órán.
Bármilyen környezetben akkor fog elboldugulni az ember, ha sokféle környezetet látott. Ez jellemzően 10 év különböző cégeknél eltöltött munkatapasztalat után következik be, nem a szabályozástechnika zh kettesre történő megírásakor.
Nyilván egy friss mérnökinfós 7 - 13 félév egyetem után több tapasztalattal kerül ki az életbe, mint egy green foxos 1 félév után.
A nem betanított kreatív munkához matematikára + programozói tudásra van szükség. A programozói tudást munka közben lehet jól felszedni, tehát minnél hamarabb el kell helyezkedni segédmunkásként, a matematikát pedig a matek szakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!