Mérnökinfo vagy Green Fox?
Bocsi, rosszul írtam.
Először matematika vagy fizika bsc, utána green fox, vagy codecool. Szerintem ez a legjobb kombináció, ha programozó akarsz lenni.
"A mérnökinfó nyilván hardverközeli dolgokhoz kell":
Ez egy tévhit. Van egy -két ilyen témájú tárgy, de ez önmagában semmire sem elég és a képzés sem erre fókuszál.
A mérnökinfós képzés 2012es tanterve három részből tevődött össze:
- villamosmérnöki tárgyak: Hacsak nem ilyen témában csinálja valaki a szakdogát, messze kevés az ebben való elhelyezkedéshez, arra viszont elegendő, hogy jól megszívassák vele az embert.
- Informatikus tárgyak: Ezek közül vannak jobbak(főleg az elején) és rosszabbak. Amit tanítanak rajtuk az legalább hasznos, viszont ezek a tárgyak se igazán készítik fel az embert a való életre.
- Matekos tárgyak: Sok más emberrel ellentétben én úgy érzem, ez a része az, amit az egyetem jól csinál, illetve a jó tanárok is főleg matekkal foglalkoznak.
Mindezek miatt úgy gondolom, ha valaki egyetemre megy, a matek vagy fizika szak éri meg leginkább, ami mellett meg lehet tanulni szabadidőben programozni és a szakdogánál is lehet programozós témát választani. Emiatt nem is értem, miért lettem lepontozva.
Ráadásul a matek képzés csak 6 féléves, tehát utána egy green fox -szal még mindig csak 7 félévnél tartunk, mint a mérnökinfó bsc végén.
"Ráadásul a matek képzés csak 6 féléves, tehát utána egy green fox -szal még mindig csak 7 félévnél tartunk, mint a mérnökinfó bsc végén."
Csak az a baj, hogy a green fox-nál nem tanítanak meg senkit programozni, mérnökinfón meg igen.
Amúgy, maga a kérdés is megdöbbentően primitív. Hogy lehet egy hét féléves (+ gyak) főiskolai szintű, államilag elismert SZAK-képzést összehasonlítani egy négy hónapos, komolytalan szaharral?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!