Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki segítene ebben a...

Valaki segítene ebben a feladatban? (nxn-es mátrix)

Figyelt kérdés
[link]

2020. máj. 5. 20:29
1 2
 11/12 tabaki ***** válasza:

Na ugye. Szívből gratulálok, én ezt a rafinált feltételrendszert biztosan nem tudtam volna kiagyalni... Az én programom nagyobb is, a gépet is többet dolgoztatja, meg a gondolatmenete is földhözragadtabb. De azért én jópofa megoldásnak találom, meg aztán illendő, hogy én is bemutassam a kísérletemet, ha már műkedvelő létemre nem átallok beledumálni az okosabbak dolgába. Két változatban csináltam meg. Az egyik egyszerűen egy mindenhonnan elérhető globális tömböt használ:

[link]

A másik a main()-ben létrehozott tömb címét adja át a függvényeknek. Ez, amennyire meg tudom ítélni, az általánossága miatt sokkal szerencsésebb megoldás, ha például több hasonló tömböd lenne a programban, azokat ugyanazokkal a függvényekkel tudnád kezelni, vagy a függvényeket más programban is felhasználni. A programozó kollégák alighanem találnak majd benne igazítani valót, mindenesetre itt van:

[link]

A te programodhoz még két megjegyzés: Egyrészt elfelejtetted lezárni a fájlt, másrészt az m változó fölösleges, a j ciklus is igazodhat n-hez.

2020. máj. 6. 21:34
 12/12 anonim válasza:
Köszönöm, még nagyon gyerekcipőben járok c++ téren void utasításról még nem is tanultunk próbáltam így biztosabban éreztem hogy m is van de igazad van :D
2020. máj. 7. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!