IT-sok! Hogyan kell nekiállni egyedül SQL-t tanulni?
Szeretném kihasználni a karantén adta lehetőségeket. De még sosem tanultam programozni. Találtam ilyesmi videókat:
https://www.youtube.com/watch?v=HXV3zeQKqGY
Meg ehhez hasonló tutorial-ok. Ezekből milyen módszerrel érdemes tanulni?
Pl. füzetbe jegyzetelni közben; vagy inkább egy Word doc-ba szoktatok?
És utána gyakoroljátok pl valahonnan letöltött példa feladatokon?
Bocsi ha hülye kérdések, nincs ebben tapasztalatom. Teljesen más dolgokat tanultam eddig, nem IT területen. :/
miert sqlt akatsz tanulni?
tudsz angolul?
az sql nem programozasi nyelv mellesleg
privbe valaszolj ha tolem akarsz segitseget de masoknak is hasznos lehet az info aki meg akarja valaszolni a kerdesed
Inkább ideírom, hogy másoknak is hasznos legyen.
Felsőfokon beszélek angolul, külföldön élek.
Azért az SQL-t, mert az én szakmámhoz azt ajánlották. Később még R-t vagy Pyhton-t lenne érdemes tanulnom elvileg.
Az SQL tudom, hogy adatbáziskezelő inkább, de ha jól tudom 2-3 hét alatt megtanulható. A Python és társai meg nem.
Valami tanulható, de megtanulni, az azért elég túlzás 2-3 hét alatt.
Mit akarsz csinálni adatbázissal?
Hát igazából üzleti területen dolgoznék, és sok álláshirdetésben láttam, hogy kérik az SQL-t.
Pl. business analyst-oknak; vagy akár business intelligence területen.
Konkrétan én sem tudom még milyen funkciókat használnak pontosan.
Hát nem tudom ki hogy van vele, de én előbb azt tanultam meg hogyan működik egy relációs adatbáziskezelo rendszer, hogyan tárolja az adatokat, mi az a ritka, sűrű indexes szervezés, sor, oszlopkalkulus, lekerdezes optimalizálás, normálformak, tranzakciókezeles.
Lehet nehezen hihető de ezek után bármely relációs adatbázis lekerdezőnyelvet gyerekjáték volt megtanulni..
7. válaszoló!
És azt honnan? Online vagy valamilyen képzés keretében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!