Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » IT-sok! Hogyan kell nekiállni...

IT-sok! Hogyan kell nekiállni egyedül SQL-t tanulni?

Figyelt kérdés

Szeretném kihasználni a karantén adta lehetőségeket. De még sosem tanultam programozni. Találtam ilyesmi videókat:

https://www.youtube.com/watch?v=HXV3zeQKqGY

Meg ehhez hasonló tutorial-ok. Ezekből milyen módszerrel érdemes tanulni?

Pl. füzetbe jegyzetelni közben; vagy inkább egy Word doc-ba szoktatok?

És utána gyakoroljátok pl valahonnan letöltött példa feladatokon?

Bocsi ha hülye kérdések, nincs ebben tapasztalatom. Teljesen más dolgokat tanultam eddig, nem IT területen. :/

2020. ápr. 19. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
15%

miert sqlt akatsz tanulni?

tudsz angolul?

az sql nem programozasi nyelv mellesleg

privbe valaszolj ha tolem akarsz segitseget de masoknak is hasznos lehet az info aki meg akarja valaszolni a kerdesed

2020. ápr. 19. 20:34
 2/9 A kérdező kommentje:

Inkább ideírom, hogy másoknak is hasznos legyen.

Felsőfokon beszélek angolul, külföldön élek.

Azért az SQL-t, mert az én szakmámhoz azt ajánlották. Később még R-t vagy Pyhton-t lenne érdemes tanulnom elvileg.

Az SQL tudom, hogy adatbáziskezelő inkább, de ha jól tudom 2-3 hét alatt megtanulható. A Python és társai meg nem.

2020. ápr. 19. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
28%

Valami tanulható, de megtanulni, az azért elég túlzás 2-3 hét alatt.

Mit akarsz csinálni adatbázissal?

2020. ápr. 19. 21:32
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Azt azért vedd figyelembe, hogy az SQL nem egy általános célú programnyelv, mint pl. a Python. Tehát komplett programokat nem tudsz vele írni.
2020. ápr. 19. 21:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát igazából üzleti területen dolgoznék, és sok álláshirdetésben láttam, hogy kérik az SQL-t.

Pl. business analyst-oknak; vagy akár business intelligence területen.

Konkrétan én sem tudom még milyen funkciókat használnak pontosan.

2020. ápr. 19. 21:55
 6/9 anonim ***** válasza:
64%
Az SQL egyáltalán nem "programozási" nyelv, hanem egy fajta "leíró" nyelv (vagy egyes helyeken: lekérdező nyelv). Első körben javaslom a relációs adatbázisoknak utánaolvasni, hogy értsd, pontosan mit is ír le az SQL, és hogy mi az az adatbázis, adattábla, rekord, mező, kulcs, stb.
2020. ápr. 20. 01:40
 7/9 anonim ***** válasza:
32%

Hát nem tudom ki hogy van vele, de én előbb azt tanultam meg hogyan működik egy relációs adatbáziskezelo rendszer, hogyan tárolja az adatokat, mi az a ritka, sűrű indexes szervezés, sor, oszlopkalkulus, lekerdezes optimalizálás, normálformak, tranzakciókezeles.

Lehet nehezen hihető de ezek után bármely relációs adatbázis lekerdezőnyelvet gyerekjáték volt megtanulni..

2020. ápr. 20. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:
67%
Ha angol felso fokod van akkor udemy.comra felmesz es keresel egy mysql kutzust es 1het alatt vegig tolod, ja ha sajnalod a penzt ra az ott talalhato kurzusok mind fenn vannak torrent oldalakon
2020. ápr. 20. 13:45
 9/9 anonim válasza:
100%

7. válaszoló!

És azt honnan? Online vagy valamilyen képzés keretében?

2020. jún. 11. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!