Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehetséges most valahol...

Lehetséges most valahol államilag támogatottan egyből Kotlint tanulni, kihagyva a Jávát? Szerintem mire megtanulom, addigra a Jáva háttérbe fog szorulni, vagyis akár ki is lehet hagyni.

Figyelt kérdés
2020. ápr. 14. 11:46
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
és nem is szukitésnek. helytelenul használod a fogalmakat.
2020. ápr. 14. 14:09
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy honnan veszed azt hogy ha megtanulsz egy programnyelvet akkor jól megfogsz élni belőle?

Az is sokat számít hogyan kodolsz, hogyan gondolkodsz és milyen készségeid vannak problémák megoldásához. Szerintem egy jó programozó JAVA-snak több esélye van egy Kotlinos pozíció betoltesére, mint egy év alatt online tutorialokból tanult kezdőnek...nem lelombozni akarlak, csak ez a valóság. Nem tudom honnan vetted ezt ha most osszekaparsz egy kicsi Kotlin tudást pár hónap alatt aztán várod hogy jöjjön az aranyélet. Ez nem ilyen egyszerű. :D ehhez több év tapasztalat

2020. ápr. 14. 14:26
 13/22 A kérdező kommentje:
ezek a te gondolataid nem az enyémek. én sehol se irtam olyant hogy 1 nyelv elég. az egy és az első fogalmak hasonloak, de messze nem ugyanazt jentik.
2020. ápr. 14. 14:36
 14/22 A kérdező kommentje:
* jelentik
2020. ápr. 14. 14:36
 15/22 anonim ***** válasza:
65%

"azt nem lustaságnak nevezik ha valaki tervezi a tanulási sorrendet.

és nem is szukitésnek. helytelenul használod a fogalmakat"

Akkor még egyszer:

A Java egy platform, aminek a fő nyelve a Java, de más nyelveken is lehet fejleszteni rá, pl. Kotlin, Scala. A tudásanyag nagy része nem maga a nyelv, hanem a Java platform specifikus dolgok,közismertebb library-k, keretrendszerek, valamint adatbázis, web, Android, stb., stb., attól függően milyen irányba mész. Meg persze a programozás alapjai, ha más nyelven még nem volt benne tapasztalatod. Az csepp a tengerben, ha konkrétan a Java nyelvet kihagyod. A Kotlin nem egy önmagában álló modernebb valami, ami egy az egyben lecseréli azt, amit a Java fejlesztők tudnak, inkább csak kiegészíti. Persze nem lehet tudni, lehet hogy egyszer a Kotlin lesz a Java platform fő nyelve, de ma még erről szó sincs.

Olyan államilag támogatott képzést pedig nem találsz, ahol az amúgy még rálátás nélkül általad megálmodott sorrendben fogod tanulni a dolgokat. Még olyat sem, ahol az általad megálmodott módon szemezgetnek, és nem lesz olyan, amit most feleslegesnek tartasz, illetve a másik oldalon egy rakás dolog, ami nem fér bele, de szerinted kellett volna. De mindezt könnyedén tudod pótolni, amit meg feleslegesnek érzel, az is csak növeli a látókörödet.

2020. ápr. 14. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én valószínűbbnek tartom, hogy nem a Kotlin fogja átvenni a Java nyelv helyét, hanem a Java fog sokmindent átvenni a Kotlinból nyelvi lehetőségként, a visszafelé kompatibilitást nagyobb részt meghagyva. Most mennek a hírek, hogy az USA bajban van, mert a munkanélküli nyilvántartást Cobolban írtak anno meg, és most hogy sok a munkanélküli, nincs elég emberük annak a fejlesztésére, karbantartására.

Ezt csak azért írom, mert az akkori IT világ még kicsi volt a maihoz képest, mikor az a rendszer készült. Javaban viszont már nagyságrendekkel több rendszer készült, amelyeket nem váltanak le az egyik napról a másikra. Sajnos sokszor régi Java verziókkal, pár éve találkoztam még 6-os Java-t használó rendszerekkel is, de sok projekt használja a 7-est is. De még mindig rengeteg az új projekt, szerver oldalon nagyságrendekkel több, mint a Kotlin, egyedül Androidon van jelentős áttörése ezidáig a Kotlinnak. Egyáltalan nem biztos még, hogy a Kotlin meg tud kapaszkodni a szerver oldalon.

2020. ápr. 14. 16:00
 17/22 A kérdező kommentje:
"Meg persze a programozás alapjai, ha más nyelven még nem volt benne tapasztalatod" ez megintcsak nem érvényes rám, nem volt rola szo, hogy ez hogy van. ép ezt nem akarnám, hogy mindennemu egyeztetés nélkul "kapjak" egy kézést, tekintet nélkul az ésszeruségre. nem az kell hogy csak és kizárolag hasznos dolgok legyenek benne feleslegesek meg egyáltalán ne, de ezeknek az aránya nyagyon nem mindegy. van egy fogalom amit itt is érdemes odafigyelni: hatékonyság. az általánositásnak max. két sör között van helye, de nem ilyen esetben.
2020. ápr. 14. 16:00
 18/22 anonim ***** válasza:

"én sehol se irtam olyant hogy 1 nyelv elég."

De, az egy nyelv elég, feltéve, ha éppen az, amit keres a munkáltató.

A gond inkább ott van, hogy a nyelv még messze nem elég, kell a mögöttes tudás is, az meg nem egy év alatt kerül a tarsolyba, és hát, mire az a tudás meglesz, addig legalább 3-4 nyelvet így, vagy úgy, de megismer az ember fia.

2020. ápr. 14. 16:14
 19/22 anonim ***** válasza:
74%
A java kb 20-40 év múlva fog érdemben háttérbe szorulni. És nem, nem lehet, mivel Kotlinra kb nulla közeli a kereslet, ellentétben a javával.
2020. ápr. 14. 16:37
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
#19: Húsz év múlva már nagyon kevesen fognak programot fejleszteni, legalábbis pénzért.
2020. ápr. 14. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!