Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan éri meg jobban tanulni...

Hogyan éri meg jobban tanulni programozni?

Figyelt kérdés
Netről (youtube) vagy beíratkozni valamilyen tanfolyamra? Annyi hogy nem nagyon lenne pénzem fizetni,meg tudom hogy youtube-on rengeteg hasznos videó van és teljesen ingyen és ugyanazt tanítják amit pénzért. És például ha itthon tanulnék egyedül akkor érdemes könyvet is venni mellé? Naponta mennyit kell tanulni? Napi 4 óra tanulád kell? Dolgozom is amúgy és munka mellett tanulnék. Mennyi idő kell mire eljutok olyan szintre hogy programozási állást keressek? (akár kezdő minimálbérért)?
2020. márc. 15. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Mind a kettő irány jó lehet, ez igazából leginkább csak tőled függ. Ha a netes irányt választod, akkor én még az Udemy nevű oldalt javasolnám.

Konkrét időpontokat nem lehet megadni mérföldkőnek, mivel nem ismerünk téged, illetve a képességeidet sem. Ha nagyon jó érzéked van hozzá és megy a logikus gondolkodás, akkor jóval hamarabb elfogsz tudni helyezkedni pályakezdőként, mintha az egészet a logikus gondolkodás fejlesztésével kezdenéd.

Én 3.5 évet szenvedtem az egyetemen és gyakorlati tapasztalatot semmit sem adott, viszont megtanultam hatékonyan tanulni.

Éppen most fogok munkahelyet váltani és az utódom pl. most végzett egy 4-5 hónapos intenzív gyorstalpalón. Sokáig nagyon szkeptikus voltam ezekkel kapcsolatban, de engem nagyon meggyőzött a srác az eddigi tudásával. Amit láttam rajta és mindenképp fontos, ha ebben a szakmában szeretnél dolgozni az az, hogy szeresd ezt csinálni. Ne azért kezdj bele, mert jobban fizet, mint sok másik munka, mert úgy sosem leszel igazán jó.

Ha úgy érzed, hogy tényleg neked való, akkor kezdjél bele. Csináljál hobby projekteket. Aztán ha már elég magabiztosnak érzed magadat, akkor kezdj el nézelődni, hogy mik azok a dolgok, amiket elvárnak a munkáltatók egy pályakezdőtől/juniortól.

Fontos, hogyha semmilyen végzettséget igazoló papírod nincsen, akkor azért valamit fel kell tudnod mutatni, hogy alkalmazzanak, ezért szerintem fontos, hogy legyenek saját projektjeid, amiket megnézhetnek.

2020. márc. 15. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Programozni tanulni csak otthoni gyakorlással lehet. Önmagadtól.
2020. márc. 15. 14:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi az amit legjobban szeretnek a programozók ebbe a szakmába?
2020. márc. 15. 16:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Miért szerethető ez a szakma?
2020. márc. 15. 16:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha nem megy még annyira az angol akkor ajánlatos magyar oktató videókat nézni? Meg olyan könyvet venni ahol magyarul vannak a magyarázatok? Hogy teljesen mindent megértsek
2020. márc. 15. 22:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Meg pl ha a java programozási nyelv érdekel akkor pl ha nézek egy olyan oktató videót ami régebbi és régebbi java verzióval dolgozik, akkor nekem is azt a régebbi javat kell leszedni? Mert nem mindenhol léteznek már a régiek
2020. márc. 15. 22:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem Javaval kezdenék a helyedbe, hanem C-vel, utana C++ mert abba már van OOP. Ha ezt a kettőt tudod utána bármely más nyelvet tudni fogsz. Ha a Javaval kezdessz, nagyon rossz lesz C-t tanulni pl. Ez olyan mint a matek. Nem a hatványozással kezdünk hanem az összeadással. Persze a Java sokkal könnyebb nyelv mint ala C, de itt a lényeg, hogy programozni tanulj meg.
2020. márc. 16. 02:33
 8/9 anonim ***** válasza:

En anno. C++ -al kezdtem, mert abban tanitottak az alapokat az egyetemen, C-vel csak az 5. felevben talalkoztam, de nem erzem, hogy nagy hatrany lett volna, hogy nem azzal kezdtem. Sok helyen viszont tenyleg C-vel kezdik az oktatast.

En azert vitatnam ennek a hatekonysagat.

2020. márc. 16. 07:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Java miert nem jo? Mar belekezdtem a Javaba
2020. márc. 16. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!