Meg lehet tanulni úgy programozni, hogy az ember csak úgy bejár gyakorlatra vagy én vagyok ilyen béna, hogy ezt kevésnek érzem?
Hát, van két (vagy inkább három) szint:
1. Át akarsz menni a tárgyon: ehhez elég letolni a kötelező köröket, nagyjából megérteni hogy melyik metódus mit csinál, mi a szintaktika és bemagolni a módszereket.
2. Szeretnél megtanulni programozni: figyelsz előadáson is, inkább módszereket tanulsz, mint konkrét kódot, gondolkodásmódot tanulsz mint másolni.
(3. Jól szeretnél programozni: Nézel kurzusokat, új keretrendszereket tanulsz meg kezelni, figyelsz a hatékonyságra, futásidőre, tesztelsz, verziókövetést használsz, és sok egyéb finomság, amire az egyetem már nem minden esetben tanít meg.)
Valószínűleg aki csak diplomát akar, mert tudja, hogy utána soha az életben nem ér többet kódhoz, annak épp elég, hogy bemagolja a fájlba írás folyamatát, és ez nem feltétlen fog tükröződni a jegyében, mivel a feladatot elvégezte, maximum a mögötte lévő gondolkodásmódot nem fogja majd tudni átültetni sehová, mert csak annyit jegyzett meg, hogy StreamWriter, valami using, meg kapcsos zárójelek.
Én csak azt nem értem, hogy emberek miért mennek olyan szakokra, amihez se kedvük, se érzékük???
Én naponta szoktam 4-6 órát programozni, csak szórakozásból... :-)
Miért nem mentek el kőművesnek vagy ácsnak, kifejezetten hiányszakmák, de akár orvosnak is, ha éppen ahhoz lenne affinitásotok, hiszen az egészségügyben inkább gyilkolnak, mint gyógyítanak, kellene már pár olyan, aki nem csak átbugdácsolt a vizsgákon... :-)
Szóval nem muszáj mindenkinek programoznia, ez a lényeg! Rengeteg más szakma is van!
Programozni nem az egyetemen fogsz megtanulni, az csak az alapokat adja. Ha magadat nem képzed, nem csinálsz szabadidődben projekteket, soha nem lesz belőled valódi programozó. A többiek vagy nem is akarnak igazából programozók lenni (csak kell a papír) vagy már eleve meglévő tudással jöttek ide és unalmas nekik.
Egyébként jellemző a nagy lemorzsolódás. Mi 15-en indultunk a csoportban PTI szakon. Ebből ketten diplomáztunk le időben: én meg az egy szem lány, aki viszont tudásban és szorgalomban majd mindenkit lenyomott. A többiek mind lemorzsolódtak vagy otthagyták a sulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!