Ha önállóan akarok programozni tanulni, hogy álljak neki?
Közgazdasági területen végeztem, viszont szeretnék megtanulni egyszerűbb programokat írni.
Hallottam, hogy a Python-nal vagy a Java-val érdemes kezdeni. Ez igaz?
És ezeket neten egyedül (pl. Youtube-on) meg lehet tanulni?
Szó szerinte több tízezer tutorial van fenn. Akár magyarul is, de nyilván a nagy részük angolul.
Órákig elpolemizálhatunk azon, hogy melyikkel érdemes kezdeni, minden szentnek maga felé hajlik a keze. A legfontosabb, hogy kezdd el. Ha most kezdenék programozni akkor javascript-et tanulnék, ez most nagyon nagyon megy.
Attól függetlenül, hogy rengeteg helyen használják nem a Java-val kezdenék mert szerintem nem ad elsőre olyan sikerélményt. Persze ez privát vélemény.
google keresések, mindegyikre egy rakat nagyon jól felépített tutorialt kapsz (szerző: thenewboston)
thenewboston javascript tutorial
thenewboston java tutorial
thenewboston python tutorial
Köszi, ment a zöld kéz.
Még annyit kérdeznék, hogy üzleti területen van-e esetleg olyan amit ajánlanak tanulni?
"üzleti területen van-e esetleg olyan amit ajánlanak tanulni"
Először egy jó tanuló nyelvet keress, és ha már tudod az alapokat, akkor keress olyan nyelvet, ami a későbbi feladatokhoz kellhet. A kettő nem feltétlenül lesz ugyanaz. A nyelv "csak" az eszköze a szoftver-fejlesztésnek, nem a tárgya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!