Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C nyelvben memória szerkesztés...

C nyelvben memória szerkesztés cím alapján?

Figyelt kérdés
Van egy címem, tegyük fel ez az: 0060FEFC, ennek az értéke például 3. Én pedig szeretném árítni, hogy 4 legyen. Hogyan kellene?
2020. márc. 13. 19:54
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Ide jutottam, ez így még nem jó.. :(

int *aP = "0060FEFC";

printf("MEMC: %p\n",aP);

*aP = 6;

printf("A: %d\n",*aP);

2020. márc. 13. 21:11
 2/21 anonim ***** válasza:
20%
Konkrét memóriacímnek nem lehet értéket adni, nyelvi korlátozás.
2020. márc. 13. 21:36
 3/21 anonim ***** válasza:
64%

Egy random memóriacím tartalmát megváltoztathatod (pointer), de adott, fix címét nehezen. Az előttem szóló hülyeséget ír ugyan, de nem sokat téved.

Amit te csináltál, az enyhén szólva is: butaság.

2020. márc. 13. 21:58
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Annyira nem hülyeség: konkrét cím alatt azt értettem, hogy te adod meg stringként...

Nyílván ha létrehozol egy változót, és annak a címe, vagy IO művelethez tartozó cím, akkor lehet változtatni, de amire a kérdezőnek kell, arra nincs lehetőség.

2020. márc. 13. 22:16
 5/21 anonim ***** válasza:
64%

Nem egészen. Dedikált cím tartalmát is meg lehet változtatni, ha nem lehetne, operációs rendszert is körülményesebb lenne írni.

Az tény, hogy így, string formájában megadva semmit nem lehet kezdeni egy memóriacímmel.

Az is tény, hogy egy standard applikáció esetében sincs sok lehetőség direkt címtartalom manipulálásra, hiszen a program bárhova betöltődhet, ha pedig az adott cím más app által van lefoglalva, akkor még szép, hogy nem alterálható.

2020. márc. 13. 22:48
 6/21 A kérdező kommentje:

Úgy tudom, vaéószínűleg butaság, de a legtöbb nyelv tudomásom szerint C-re fordítja le a saját kódjait.

Azok ha tudják ezeket kezelni ( A C# biztosan ) akkor ez miért nem?

Esetleg bármi működő megoldás?

2020. márc. 13. 23:01
 7/21 A kérdező kommentje:
Valószínűleg*
2020. márc. 13. 23:01
 8/21 A kérdező kommentje:
Illetve, a Cheat Engine is, C-ben lett írva [link]
2020. márc. 13. 23:09
 9/21 anonim ***** válasza:
64%
Tévedsz, miért fordítanának C-re?
2020. márc. 13. 23:30
 10/21 A kérdező kommentje:
Egy oktatóvideóban hallottam.
2020. márc. 13. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!