It területen milyen irányba érdemes így orientálódni, próbálkozni?
Az informatika világán belül alapvetően az internet világához értek jobban, adobe photoshop, premiere pro, játékok, fps számok, hardverek, MS office.
Jó angol tudás.
És szeretnék az IT világában egy olyan területre betanulni, ahol egy 5-600 ezres fizetés elérhető
Most néztem, C++ tanfolyam, 10 órás videó anyag azt ígéri el tud juttatni haladó szintre.
Ennek lenne értelme?
Mit javasolnátok?
A leírtak alapján téged általában érdekel az IT, otthon vagy pár alkalmazásban, tudsz kicsit geekeskedni a legújabb NFS témájában és (egyelőre) ennyi.
Ez önmagában kb annyit ér, minthogy szeretek homokvárat építeni, ezért építész akarok lenni. A legtöbb építész persze biztos szeretett homokvárat is építeni, elvégre alkotás, struktúra kreálás, stb, de ettől még messze van az építésztől.
C++ (szerintem/tudtommal) egy nehezebb nyelv, főleg kezdésnek, egy JAVA/C# sokkal könnyebb és kb ugyanannyira piacképes is.
10óra tanulás helyett, pedig gondolkodj mondjuk 10hónapban, ameddig nem haladó, de kezdő szintre eljuthatsz. Hogy egyből eladd magadat majd 500k-ért, ott lehet egy diploma se ártana.
Ilyen háttérrel egyébként az üzemeltetés lehet könnyebben menne, általános rendszergazdai pozícióba. Bár azzal meg nem triviális az 500as fizu. (mondjuk, hogy ez bruttó vagy nettó, szintén sokat számít...)
Egy IT-s, hálózati mérnök, 8éve a szakmában
Ilyen magas kezdőfizetést diploma nélkül nehéz lesz találnod. Mielőtt támadnátok, mégegyszer mondom: kezdő fizetés, pálya kezdőként.
Data Scientist, IT Security szakértő, Blockchain fejlesztő. Ezekket a területeket ismerem ahol nagyon magas fizetés van. Csak hát ezekhez nem elég vmi 2 hónapos online tutorial. Első kettőhöz számítástudomanyt is vágni kell. Azt egyetemen tanítják, bootcampeken, okj-n, tanfolyamokon nem.
Sok sikert!
nem is azonnal szeretnék ilyen kezdőfizetést, hanem mondjuk 2 év múlva legyen reális
kezdetben elég az is, ha az alapvető létfenntartásra elég a fizetés
és most az elindulásnál tartok
akkor it security kihúzva
IT Security az egy izgalmas téma pedig. Annak is vannak különböző ágai. Védekező vagy támadó + rengeteg alága. Én a támadás alapú vizsgálatban vagyok. Ismeretes úgy, mint "Red Team" vagy "Etikus Hacker".
Én is alátámasztom, hogy egy Security-nak főleg egy támadónak, rengeteg mindent is kell ismernie, hogy bizonyítsa, hogy betud jutni valahova. Köznyelvben: feltörni.
WIFI technológiától, Webes világon keresztül (Beleértve a C#, Java, Python, JavaScript ...stb nyelvek lélektanát), TCP/IP csomagok szintjén át a CPU regiszterek (ASSEMBLY) működéséig.
És még ez a kezdő szint és csak technológiai, mert van még humán rész is. :)
Programozók/fejlesztők szintúgy egy komoly fejlődés utat kell bejárni, hogy mire milyen technológiai megoldást válasszon adott problémára. Nem lehet mindent megtanulni, és képtelenség is. Egy termék legyártására durván (mondok egy számot) ~10 féle szakirányú szakemberekre van szükség. Ezek közül: egy fejlesztő, egy tesztelő, egy üzemeltető, egy CI-s, egy Agilis karmester, egy projekt vezető és még sorolhatnám...
Az én szemszögemből ugye, elég ha 1 ember hibázik és tudom írni a dokumentációt, hogy itt kellene megpöckölni a kártyavárat és borulna minden.
Egy "Offensive Security - OSCP" certes szaki
Én most jelentkeztem OKJ szoftverfejlesztőre a múlthónapban..
Egy közel 400 ezer ft os tanfolyamról van szó, ami semmi másra nem lesz jó, mint arra, hogy legalább ebben az egy évben a témáról ne jöjjek le.
Amióta jelentkeztem azóta 3 webkönyvet és számtalan fórumot átbújtam és rájöttem arra, hogy ez egy annyira de annyira nagy és bonyolult témakör, hogy mire én képes leszek egy saját programot összedobni, akárcsak egy sima képnézegetőt is, addig el kell telnie legalább 3 évnek tanulással, plusz egy évnek amíg önállóan képes leszek megírni a szoftveremet.
Szóval mentem volna inkább papnak :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!