Tényleg egyszerű megtanulni programozni, vagy ez csak marketinghúzás a bootcampeseknek?
Rengetegen kihullanak az ismert bootcampekből (CC, GF)... Csak ezt nyilván nem reklámozzák. Mi anno kb 15-20an kezdtük egy csoportban és lehet sokat mondok ha maradtak 4-en. (Én egyetemre váltottam)
De sok olyat hallottam, hogy sokan a végzettek közül is igen hamar elvéreztek programozóként ahogy kidobták őket a munkaerőpiacra... Így lett belőlük IT adminisztrátor vagy valami hasonló amire tudták őket használni.
Persze van, akinek ez baromira bejön és élete karrierjét indítja el egy bootcamp segítségével. (Arról most ne beszéljünk hogy kb. 2 milla mínuszban indul a tandíj miatt)
De az, hogy egyszerű lenne, mindenképp buta kijelentés. Fegyelem, folyamatos motiváció gyűjtés, céltudatosság kell. Jó angoltudás, képesség a logikus gondolkodásra, matematikai alapokat sem árt magadra szedni útközben . Én a mateknak (pl. gráfok, mátrixok, függvények mélyebb ismerete) az egyetemen láttam meg igazán az értelmét. Egy programozási problémára sokkal gyorsabban találok megoldást. Bootcampben ez kimarad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!