Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tényleg egyszerű megtanulni...

Tényleg egyszerű megtanulni programozni, vagy ez csak marketinghúzás a bootcampeseknek?

Figyelt kérdés
Lépten-nyomon találkozok cikkekkel, amelyek azt fejtegetik, hogy a programozáshoz nem kell más semmi, csak logika és kitartás, bárki meg tudja tanulni. Főleg bootcampek oldalain bukkanok ilyen kijelentésekre. Nos, még ha ez az állítás igaz is, hogy nagyon lecsupaszítva elég a szorgalom és a logika, szerintem mégsem képes rá mindenki, egyszerűnek meg végképp nem egyszerű. És ezek a buktatók ugye a szorgalom, kitartás pontnál vannak. Igazából olyan, mintha azt mondanám, hogy sebészorvosnak nem nehéz lenni, csak vágni kell hozzá tudni és pontosnak lenni.
2020. febr. 29. 20:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki a maga lovát dicséri, a maga portékáját akarja eladni. A bootcamp-es gyökerek meg pláne.

Programozni megtanulni soha nem volt könnyű. Soha nem is lesz az. Kitartás, szorgalom. Ezek üres lózungok. Csak arra jók, hogy ne kelljen a kudarcot vallóknak visszaadni a befizetett pénzt. Rájuk lehet fogni: nem voltál elég szorgalmas, kitartó.

2020. febr. 29. 20:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszában minden benne van. Egyet értek vele.
2020. febr. 29. 21:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Attól fúgg milyen szinten.
2020. febr. 29. 21:33
 4/13 anonim ***** válasza:
21%

Ajálom a BME Prog 1,2,3 tantárágyát, Szofvertechnológiák, Kódolástecnika, Algoritmuselmélet, Szoftvertechnikák meg amúgy még rengeteg más tantárgyat, ami nem szofver specifikus, de van köze hozzá.

Pl.: Rendszermodellezés, adatbázisok, számítógépes grafika, számítógéparchitechtúrák

Kb mindenben van valamilyen "tanulság" ha nem is kifejezetten arról szól.

Meg persze hogy mindezt megértsd ajánlon az analízist 1,2-t, BSZ 1-2-t stb...

Tudod mit? Akkor már az egész Bsc-t.

És mindezek után eljutsz oda, hogy "Nem tudok programozni, de nagyából már tudom mi micsoda".

Ezek után még pár év munkatapasztalat és gratulálok. Megtanultál programozni.

Ha ez egyszerű, akkor egyszerű. Ha ez nehéz, akkor nehéz.

Ha a programozás tudását úgy definiálod, hogy sablon feladatokat meg tudsz oldani, amit előtted kb 1 millió ember megoldott már és igazából csak rá kell keresned a neten és át írni pár változó nevét és készen is vagy.

Akkor lazán meg tanulsz akár félév alatt is programozni.

Definíciótól függ.

2020. febr. 29. 21:39
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"igazából csak rá kell keresned a neten és át írni pár változó nevét és készen is vagy."

Találkoztam olyan emberrel, aki programozó szeretett volna lenni, de még erre sem volt képes.

2020. febr. 29. 21:51
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
A bootcamp arra jó, hogy az alapokat megismerd. Mi az a változó, mik azok a ciklusok és stb. Többről nem szól.
2020. febr. 29. 22:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Most mondhatom azt, hogy igen, az alapokat könnyű megtanulni és szerintem bármilyen emberi lény képes ezt a tudást elsajátítani, aki a szellemi képességei teljes birtokában áll.

Viszont ilyenkor mindig eszembe jut az, hogy az emberek elég nagy része felnőtt korára sem képes olyan egyszerű dolgokat elsajátítani mint az írás, olvasás, szorzás, osztás. Vagy ha érti is ezeket, akkor is olyan lusta, mint a dög és soha sem akarja a minimálisnál jobban használni az agyát.

Szóval a válaszom az, hogy ha az emberek fejéhez pisztolyt tartanának, hogy márpedig most vagy megtanul alap szinten programozni, vagy hirtelen fellépő feji ólommérgezésben fog meghalni, akkor a lakosság 90%-a képes lenne erre (csak előtte meg kéne tanulnia olvasni és számolni is hehe). Viszont ha nincs ott az a pisztoly, csak egy fejlődő iparág ígérete és a biztos megélhetés "szánalmas" esélye, akkor a 95%-uk lusta hozzá.

2020. márc. 1. 01:33
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

Marketingfogás.

A programozáshoz is elengedhetetlenek bizonyos képességek. Olyan ez, mint az éneklés. Ha jó hangod van, akkor könnyen megtanulsz énekelni. Ha bot hangod van, akkor járhatsz akármilyen szorgalmasan magánórákra, bizonyos szintig fejleszthető a dolog, de pl. belőlem soha nem lesz egy Pavarotti, akárhogy is erőlködnék.

A sebészes példád is jó.

Különbözőek vagyunk, különböző képességekkel. Nem lehet mindenki mindenben jó. A szorgalom (bár inkább elszántságnak és tanulási hajlandóságnak mondanám) meg egy szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy valaki megtanuljon programozni.

2020. márc. 1. 04:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
ez olyan mintha azt mondanám, bárki meg tud tanulni autot vezetni. ez sem igaz persze, de ennyire ez is igaz. de annyira megtanulni autot vezetni, hogy egyáltalán bekerulhessen a formaegybe, már messze nem képes bármi. vagy a képesség hiányzik, vagy a kitartás, vagy mindkettő és van hogy még más is. és ugye bekerulni egy csapatba még mindig nem ugyanaz mint eredményt elérni, netán dobogot. én is tudok programozni, de ettől még nem vagyok programozo. ha akarod irok neked orákon belul egy olyen programot, ami bekér 100 számot s visszaadja emelkedő sorrendben. esetleg kiirja melyikből hány van. kiemelmzi neked ugy ahogy csak kéred. ha akarod irok olyan programot amin egy helikopter van amin ha elkezded nyomni a p betut akkor elkezdt pörögni a rotorja és ha eléggégyorsan pörgeted felemelkedik. s ha nem állitod le egy ideig a akkor a motorja kékből átmegy lassan pirosba. na ezt bárki képes megtanulni aki eljutott legalább a 8 általános befejezéséig. de akinek csak annyi van, abbol sok nem fog megtanulni programozni ennyire se, mert hiányzik a kitartás. a forma egyesekről sokan nem tudják milyen az életuk, napi ora edzés pl. a programozo tanulok van hogy naponta 8-10 orát programoznak. én magam is programoztam egyszer 12 orán át amikor még azt hittem, hogy ez lesz a szakmám...
2020. márc. 3. 22:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Forma 1 es nem jó példa. Mire oda bejutsz több száz milliót el kell költened. Ismertem olyat, aki forma renaultba volt, pénzes családban voltak, szponzor is voltm de azért már a 100 millió után nem tudták tovább fizetni....

De amúgy értjük mit akarsz. De mindenki a hello worldel kezdi. Senki se születik programozónak.

2020. márc. 3. 22:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!