Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Csak én vagyok ilyen béna,...

Csak én vagyok ilyen béna, hogy ekkora nagy mélypont az OOP?

Figyelt kérdés

Figyelem! Alább panaszkodás, hiszti olvasható.

Eddig szépen haladtam a programozással, folyamatosan pozitív visszajelzést kaptam a kódjaimról, de nemrég áttértem OOP-re és azóta csak kudarcélményeim vannak. Nagyon nehéz elsajátítanom és a legegyszerűbb programoknál milliónyi bugért kiabál velem a compiler. Egyszerűen nem megy egyedül, úgy néz ki, az összes spórolt pénzemet el kell majd költsem magántanárra. Az OOP csak nekem ennyire nagy falat?

2020. febr. 29. 19:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
#10 Pontosan. Nekem a rekurzió volt az, amivel már álátalános iskolában is találkoztam, aztán középsuliban is visszaköszönt, és értettem hogy mi a lényege, tudtam, hogy mi az, de nem bírtam átlátni a folyamatát. Aztán valamikor az egyetemi évek során minden kitisztult, és most már nem is értem mi volt olyan nehéz a megértésében. Ez ilyen.
2020. márc. 1. 14:05
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Anno én se értettem és az még Pascal-ban volt, amit szerettem, de az OOP részét nem értettem :-(
2020. márc. 1. 14:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ugyanez volt C-ben bármit meg tudtam csinálni, tök büszke voltam magamra értettem a dinamikus memóriakezelést, a pointereket... aztán hát haladni kellett és Java-t kezdtem tanulni, így OOP paradigmát, alapelveket, tervezési mintákat is meg kellett tanulni és megérteni. Hát igen... rá kell hangolódni. Egy idő után neked is meg lesz, csak ne hagyd abba.
2020. márc. 1. 23:37
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Nekem az MVC-vel van bajom. Úgy nagyjából értem, csak az optimális megvalósítás hiányzik. Valahogy a nem MVC modell logikusabbnak, jobbnak tűnik.
2020. márc. 2. 07:45
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
MVC az inkább webes cuccokra passzol. Destopra, Document-View vagy MVP vagy MVVM (wpf)
2020. márc. 2. 07:59
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az empatikus válaszokat, sikerült is erőt merítenem belőlük. :)
2020. márc. 3. 21:56
 17/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Szűk 2 hónap távlatából már ki merem jelenteni, hogy egész ügyes lettem OOP tekintetében.

A feladat, ami miatt bepánikoltam és kiírtam a kérdést végül nagyon jól sikerült, nagyon büszke voltam magamra.

2020. ápr. 20. 00:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Csak így tovább!!! :)))) és ha legközelebb elakadsz valamiben, térj ide vissza és nézd meg ezt a kérdést, mert ahogy ezt is megérted, úgy mást is meg fogsz! :) Csak ne add fel!
2020. ápr. 20. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!