Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Csak én vagyok ilyen béna,...

Csak én vagyok ilyen béna, hogy ekkora nagy mélypont az OOP?

Figyelt kérdés

Figyelem! Alább panaszkodás, hiszti olvasható.

Eddig szépen haladtam a programozással, folyamatosan pozitív visszajelzést kaptam a kódjaimról, de nemrég áttértem OOP-re és azóta csak kudarcélményeim vannak. Nagyon nehéz elsajátítanom és a legegyszerűbb programoknál milliónyi bugért kiabál velem a compiler. Egyszerűen nem megy egyedül, úgy néz ki, az összes spórolt pénzemet el kell majd költsem magántanárra. Az OOP csak nekem ennyire nagy falat?

2020. febr. 29. 19:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
Kitartás! Egyszer (csak egyszer!) elkapod a fonalat és menni fog utána már! Egyet nem szabad, feladni! Mert akkor minden eddig munka kárbavész. Told neki, amíg nem megy!
2020. febr. 29. 19:32
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
gyakorold faék egyszerű programokon.
2020. febr. 29. 19:35
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Az OOP nem nagy falat. Gyakorolni, gyakorolni. Mint mindent.
2020. febr. 29. 19:39
 4/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy 1-2 alkalom alatt is el tudja magyarázni nagyon jól, szemléletesen egy magántanár. Remélhetőleg az nem horribilis összeg.
2020. febr. 29. 19:49
 5/18 anonim ***** válasza:
64%

Próbálkozz multiparadigmás nyelvvel (ilyen az object pascal) és akkor menni fog.

Először az alapokat olvasd el, többször egymás után. Aztán hozz létre egy-két olyan programot, programrészt osztály szinten, amit már egyszer megvalósítottál procedurálisan és működött is.

2020. febr. 29. 20:29
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolj. Nem nehéz az OOP. Az alapokat kell megérteni és folyamatosan haladni előre. Sokkal jobb ebben fejleszteni. Megkönnyít számtalan dolgot.
2020. febr. 29. 21:41
 7/18 anonim ***** válasza:

Ha el tudod gondolni az objektumokat, akkor elvileg nem szabadna, hogy milliónyi hibád legyen. Gondolom a nyelvet ismered, hiszen OOP előtt csináltál már programokat benne, tehát a hiba szerintem az elméleti síkon keresendő.

Pl. vegyünk egy példát: Van egy fa. Rajta vannak ágak és az ágak végén széééép nagy almák. Az almák egy része kukacos. Hogyan valósítanád meg ezt OOP-ban (nem konkrétan leprogramozva, csak úgy pszeudo-kódban pl.)?

2020. márc. 1. 00:11
 8/18 anonim ***** válasza:
Jó a példa. Pszeudo kód se kell. Képzeld el fa struktúrával azt biztosít tanultad. ;)
2020. márc. 1. 01:30
 9/18 anonim ***** válasza:

Egyéntől függ, hogy kinek mi a nehéz. (Na, meg azon is múlik, hogy ki magyarázza el...)

De a legtöbb embernek általában kemény dió szokott lenni.

Természetesen ez is elsajátítható. Ha pedig a fordító rinyál, akkor az általában valamilyen szintaktikai probléma szokott lenni, amit a legkönnyebb elhárítani. ;) Milyen nyelv egyébként?

2020. márc. 1. 04:36
 10/18 anonim ***** válasza:
64%

1, vannak akiknek nehezebben esik le, persze itt a kerdes az az hogy milyen forrasbol tanulod.

2, ha kerdesed van akkor ird ki, szivesen segitunk

3, a programozas elsajatitasa nem linearis folyamat, teljesen normalis hogy elakadsz, majd kesobb megkerdezed magad hogy miert is nem ertettel valmi szog egyszeru dolgot

2020. márc. 1. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!