C++ nyelvben ez miért nem jó?
#include
int main()
{
std::cout <<”Hello world!n”;
system (”pause”);
return 0
}
ezt kimásoltam egy oldalról mert a " ; "-t nem írja be hiába nem írja be és a bemásoltnál pedig helélo wordos részt ha futtatni akarom pirossal kihúzza???sos!
#include
Nem adtad meg mit iclude-oljon...
A "Hello world!n"-ben szerintem a ! helyett \ jel kell.
Amúgy nem értek c++ -ul, de az a system("pause") nem tudom micsoda... :))
ő kijavítottam
#include <iostrem>
int main()
{
std::cout <<"szöveg\n";
system("pause"); //amint tudom bilenytyűlenyomás vagy mi hogy a feliratot lássam is
return 0
}
Ne add fel! Ocsmány, a C++, de megtanulható!
De ez akkor is szebben néz ki :D
using System;
class Program
{
public static void Main()
{
Console.WriteLine("Hello world");
Console.ReadKey(true);
}
}
C++ /crl-ben ez visual studio 2008-al lefut szépen:
#include "stdafx.h"
#include "stdarg.h"
using namespace System;
int main(array<System::String ^> ^args)
{
Console::WriteLine( "Hello World" );
Console::ReadKey();
return 0;
}
A System és a Console nem más mint névterek.
Pontosabban írva a WriteLine utasítás a System::Console::WritelLine begépelésével érhető el.
Main függvény elé nem kell feltétlenül int, lehet void is, akkor ez lesz a fenti példámból:
#include "stdafx.h"
#include "stdarg.h"
using namespace System;
void main()
{
Console::WriteLine( "Hello World" );
Console::ReadKey();
}
Végeredmény látszólag ugyan az, csak int esetén a main függvényem 0-val tér vissza, míg a void main "csak szimplán lefut, és kész".
Az általad linkelt könyvet nem ismerem, de elfogadhatónak tűnik, el lehet vele indulni, meg néha jó valami nem elektronikus dokumentumot a wc-n olvasgatni xD
Ha jól olvasol angolul, akkor startolj inenn:
alapok: www.cplusplus.com
fejlett, és windowsorientált: www.msdn.com
void main() NEM szabványos. Csak abban a fordítóban fog lefordulni.
Az eredeti kóddal a hibák: nincs leírva, hogy mit inklúdol (sejtésem szerint az <iostream>-t, mert az std beli cout-t használja), valamint \ (visszaper) helyett ! (felkiáltójel) áll. Ezen kívül jó, és Windowson életképes hello world.
A system függvény a paraméterként kapott szöveget úgy ahogy van átadja a parancsértelmezőnek (ha talált olyat), tehát itt azt fogja tenni, amit akkor kapnál, ha kiadnád a pause parancsot a command.com-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!