Ma voltam interjún, programozás?
Sziasztok!
Van egy alap szakmám festő, amiben dolgoztam 1 évet, napi 20k volt a napi bérem(Pest)
De valahogy már nem vonzott az építőipar, és félretettem annyi pénzt,hogy elvégezzem az egyetemet, PTI-t.
ma voltam interjún bemondtam kezdésnek 400k-t,és azt mondták,hogy nem adnak annyit...
Nagyon elgondolkoztam,hogy visszamegyek festegetni :D
Itt vagyok 25éves, és egyszerűen Pesten 400alatt már nevettséges keresni,hogy még félre is tudjak tenni.. Szerintetek?
Amúgy 250-et ajánlottak volna.
Pozicó, szoftverfejlesztő.
Semmi specifikus, c# net kerettel, illetve minimális adatbázist kértek..
"Ha normális céghez mész akkoe junior programozóként simán megkapod a 400-at."
Full kezdő .net fejlesztőként max bruttóba. Az olyan 266 nettó.
Nem nehéz 400k-t keresni egy olyan szakmában, ahol pár nap alatt eléred a maximális tudásszintet. Festőként pár hónap után szerzel akkora rutint, amivel képes vagy olyan munkát végezni, mint a 20 éve szakmában lévők. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen jellegű munkát minden egészséges férfi el tudja végezni. Azért keresnek sokat, mert az embereknek büdös a kétkezi munka.
Egy olyan fejlesztő viszont, aki jól pozicionálta magát, 15-20 év tapasztalattal akár a nettó 1 milliót is megkeresheti. Eközben kap közel két hónapnyi szabadságot, 2 hét otthoni betegeskedést, legalább heti 1 nap otthonról dolgozást, sok helyen ingyenes étel- és italfogyasztást, ebédet kifizeti a cafeteriaból, kap 13. havi fizetést prémiumként, cégmérettől függően céges autót (amit helyette takarítanak, és nem fizet benzint), és ha netán valami baja lenne, besétál valamelyik magánklinikába, ahol a biztosítása (amit a cég áll) fedez minden kezelést.
Ha már ennyire csak a pénz számít: mit gondolsz, el fogod érni ezeket 20 év festéssel? Nem értem, hogy ezt egyedül miért nem sikerül végiggondolni, nem lehetsz hülye, ha PTI-t végeztél.
"Amúgy 250-et ajánlottak volna." 250-et ajánlanak azért, hogy náluk tanulj. Mert értéket egy jó darabig nem fogsz termelni a cégnek (és ezzel nem téged minősítelek, ilyen a szakma).
Ettől függetlenül nem kell elvállalni. Bőven adnak többet kezdőknek is.
Sziasztok!
Kozben elhelyezkedtem, netto 280 a fizetes.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!