Hogy kell elkepzelni egy programozo orat egyetemen?
Valakinek tapasztalat? Mennyien vannak? Lehet kerdezni a tanartol?
Illetve az ora mennyiben fog elterni a kozepsulis info oratol?
Iden felvetelizek mernoki infora.
Koszonom a valaszt.
Laszlo
Engem is érdekelnének a szakmabeliek valós tapasztalatai.
Milyenek az egyetemi programozó órák?
Remélem, teljes az örömöd a nagy segítséget adó szakmailag 100% korrekt válaszod! ;)
BME mérnökinfó.
Kétfelé osszák az évfolyamot, mert nem férnek be egy előadóba. Ha a szerencsés nagyobbik csoportban vagy, beülsz szépen a legjobb oktató előadására 500 másik társaddal együtt, és néma csöndben hallgatsz végig mindent, nem kérdezel.
Itt fent van az anyag, amit vetít, és közben magyaráz.
Ugyanezen a héten később van egy gyakorlati óra, ahol 30-an vagytok, és papíron és táblán az előadáshoz kapcsolódó alapdolgokat gyakoroltok/néztek meg. Nagyjából itt is csak figyel a hallgató, de itt kérdezhet is.
Ezután van hetente a laborfoglalkozás, ahol 20-an vagytok SZÁMÍTÓGÉPNÉL, és le is programozzátok egyénileg magatoktól amit előadáson és gyakorlaton vettetek.
Bármi részletesebb kérdéssel forduljatok hozzám privátban bátran.
Kedves #4:
Munkaidőben pihenésképpen egy elég kimerítő választ írtam 1-2 leendő hallgatónak, hogy megnyugodjanak, és tisztában legyenek a dolgokkal, miközben hullafáradt vagyok. Köszönöm, hogy a kérdés válaszolása, vagy egyéb kiegészítés helyett a nyelvtani hibáimra hívod fel a figyelmem. Ikéren, a gyövöbben gyobban fidjelek a hejes irásómra a gérdések meg válaszollássakor!
"Netuddkki."
Kedves netuddki!
1. Munkaidőben dolgozni kell, nem helyesírási hibák gyártásával foglalkozni.
2. A kérdésre adott reakciódat helyeslő hallgatással nyugtáztam. Bár az kérdéses, hogy a BME nagyelőadói között akad-e olyan, amely félezer hallgató befogadására képes, pláne ha magát az előadót is include-olni kivánjuk.
3. Az "osszák" az oszt ige felszólító módja. A korrekciót a jobbítás szándékával ejtettem meg. Nem leszel tőle kevesebb, sőt! Ne haragudj, inkább mosolyogj.
Barátsággal, Lalyos
De varjunk!!!
Az eloadas es az ora nem ugyan az nem?
En ugy tudom,hogy az eloadast szabadon latogathatja barki, de magat az orat azt nem.
Oran is ilyen sokan vannak es nem is kerdezhetek a tanartol?
Gondolok itt egy kozepsulis orara vagyunk a terembe 20an es akkor akinek kerdese van felteheti, illetve ki is hivhajta a tanar stb..
De, az előadás és az óra ugyanaz.
Az előadótól függ, hogy kérdezhetsz-e. Nálunk egyes profok olykor megengedték, hogy kérdezzünk óra végén, úgy 5-7 percben.
Nem sokáig lesztek olyan sokan. Harmadik-negyedik félévre talán félannyian sem.
Egyetemen, főiskolán nem feleltetnek.
A gyakorlati órára vonatkozóan ezt írták:
"Nagyjából itt is csak figyel a hallgató, de itt kérdezhet is." Ez azt jelenti, hogy kérdezhetsz.
De egyébként éppen ez is egy nagy különbség a középiskola és egyetem között: az egyetemen nem tutujgatnak annyira, mint középiskolában. Itt nagyrészt már inkább magadnak kell kikutatnod a válaszokat, addig is tanulsz.
"Bár az kérdéses, hogy a BME nagyelőadói között akad-e olyan, amely félezer hallgató befogadására képes"
A Q1-re gondoltam, ahol szokott lenni. Lehet hogy hivatalosan 400+valamennyi, de prog1-en Czirkosnál a lépcsőn is ülnek/állnak, mert a másik előadó retten.... akarom mondani nem olyan ügyes és jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!