Programozó állás diploma nélkül?
Villamosmérnökit tanultam kandón három félévig, rájöttem hogy egyáltalán nem nekem való. Matek jól megy és szeretem, az a kevés programozás amihez hozzányúltunk pedig felkeltette az érdeklődésem.
Szeretném önmagamat kiképezni, és ehhez elég jó alapanyagokat is találtam (freecodecamp, the odin project) amelyek webfejlesztéssel foglalkoznak, és ebbe az irányba indulnék el.
Találtam egy nagyon jó bevezetést magába a computer sciencebe (cs50 kurzus harvardtól) és egy elég jó gyűjteményt ahol különböző, jószínvonalú egyetemek kurzusai alapján képes lennék idővel befoltozni azokat a hiányosságokat amik kellenének az egyetemről esetleg, pl: [link]
Kérdésem az lenne, hogy ha tényleg nekifekszek ezeknek, csinálok magamnak saját projecteket és felépítek egy jó portfóliót, milyen esélyeim vannak elhelyezkedni budapesten? (főleg frontendre koncentrálnék először, de fokozatosan tanulnék backendet is hozzá).
Egyik haver barátnőm barátja pl. csak mezei érettségivel rendelkezik, és komoly beosztású programozó egy cégnél. Millió felett keres.
Neki sem volt semmilyen iskolája az érettségin kívül, egyszerűen csak megvolt hozzá az agya.
Az évek alatt meg felküzdötte és fejlesztette magát, hogy elérje azt a szintet ahol most tart.
Minden adott hozzá, a diploma sok pozíciónál csak előny, de nem feltétel
És gondolj csak bele, az emberünk beiratkozik egy egyetemre, a 3 vagy 4 éves képzést elvégzi 0,5-1év csúszással. Ezalatt megtanul egy csomó dolgot, amit soha nem fog használni és tekintve hogy éjjel nappal tanul, sok ideje nem jut arra, hogy projekteken dolgozzon.
Ezzel szemben vehetünk egy random embert, akinek nincs it diplomája, ugyanakkor van egy igen gazdag, jól működő és jól felépített projektekkel, weboldalakkal teli github fiókja.
Nem állítom, hogy ez instant belépő bárhova, de növeli az esélyeid.
Sok sikert!
A főorvos hasonlathoz meg annyit, hogy láttam már olyan rezidenst, aki a webbetegről nézte ki egy igen alapvető kórkép jellemzőit.
Ezzel csak azt mondom, ilyen oktatási rendszer mellett nem minden egy oklevél; és ne higgyük, hogy egy vezető beosztású személy minden esetben a szakmája csúcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!