Programozó állás diploma nélkül?
Villamosmérnökit tanultam kandón három félévig, rájöttem hogy egyáltalán nem nekem való. Matek jól megy és szeretem, az a kevés programozás amihez hozzányúltunk pedig felkeltette az érdeklődésem.
Szeretném önmagamat kiképezni, és ehhez elég jó alapanyagokat is találtam (freecodecamp, the odin project) amelyek webfejlesztéssel foglalkoznak, és ebbe az irányba indulnék el.
Találtam egy nagyon jó bevezetést magába a computer sciencebe (cs50 kurzus harvardtól) és egy elég jó gyűjteményt ahol különböző, jószínvonalú egyetemek kurzusai alapján képes lennék idővel befoltozni azokat a hiányosságokat amik kellenének az egyetemről esetleg, pl: [link]
Kérdésem az lenne, hogy ha tényleg nekifekszek ezeknek, csinálok magamnak saját projecteket és felépítek egy jó portfóliót, milyen esélyeim vannak elhelyezkedni budapesten? (főleg frontendre koncentrálnék először, de fokozatosan tanulnék backendet is hozzá).
Hát kérdező, jó nagy kamukkal szórtak itt meg téged.
El ne hidd, mert úgy maradsz. Egy millás fizetés, vezető pozi, meg diplomára rá sem kérdezés. Sok ez a jóból.
Manapság az álláskeresés úgy megy, hogy adott céghez eljuttatod az önéletrajzodat, benne az elérhetőségeddel és vársz. Ha kiváncsiak rád, akkor behívnak interjúra, ha nem, akkor úgy jártál.
Ha a CV-dben nem szerepel a végzettséged, vagy szerepel ugyan, de nem szakirányú, akkor te fejlesztőként nem leszel alkalmazva.
Nem fogja senki miattad a hátát tartani, nem lesz a tudásodra kiváncsi senki és lehetőséget sem kapsz a bizonyításra. Attól függetlenül, hogy valóban tudsz-e vagy sem.
"Ha a CV-dben nem szerepel a végzettséged, vagy szerepel ugyan, de nem szakirányú, akkor te fejlesztőként nem leszel alkalmazva."
Ez szimplán nem igaz. Mivel nem egy ismerősöm jött a céghez diploma nélkül, első kézből mondom, hogy ennek a valóságtartalma nulla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!