Hogyan lehet eldönteni, hogy egy feladat strukturált vagy OOP programozást "kíván"?
Ahogy neked kényelmes. OOP-nek akkor van értelme, ha nem "csak egyszerű" programokat írsz.
Az ilyen kisebb, "ipari" programok mind spagettik amúgy is, de nem is számít, ha egyszerűen pár száz sorban megvan a dolog.
Úgy, hogy mérlegeled, hogy mennyit tudnál kihasználni az OOP lehetőségeiből, és ez mennyi többletmunkát jelentene neked.
"ahogy az ügyviteli program egyszerűbben fogadja."
Az adattovábbítás formátuma független a szoftverfejlesztés során használt alapelvtől.
Valóban, csak azt akartam (bár most már látom, hogy irreleváns), hangsúlyozni, hogy többféle bemenetből, többféle kimenetet állítok elő. Természetesen egyik sem agysebészet.
Mivel éppen tanulom az OOP-ot eljátszom vele, csak azt hittem (reméltem), van valami ökölszabály.
Az OOP ereje a kódújrafelhasználás és a magas szintű absztrakció.
Ha repetatív feladatokat oldasz meg, az tipikus példája az az OOP használatának.
Az a kérdés, hogy a feladatot átlátod-e a végleges bonyolultságában, vagy esetleg később bővülhet.
Én már átéltem párszor, hogy gyorsan összeütök valamit procedurálisan, aztán ez kéne még, az kéne még, a fene egye meg, hogy nem objektumorientáltan kezdtem, most írhatom át az egészet.
Köszönöm a válaszokat.
Elkezdtem néhány progit átírni OOP-ra (nem adom ki ügyfélnek).
Két dolog látszik:
1., Gyakorolni, sokat gyakorolni
2., A megoldás az lesz, hogy kirakom modulba a tipikus kimeneti formátumokat, mint objektumot, egy pillanat alatt be lehet paraméterezni (ha már egyszer megcsináltam az objektumot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!