Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Dollár számlálót hogyan VB ben?

Dollár számlálót hogyan VB ben?

Figyelt kérdés
Iskolában kaptunk egy téliszüneti házit, és én most szántam rá magam, hogy megcsináljam. Az a feladat, hogy Dollás Forint átválltót csináljunk Visual Studióban, és hogy minnél szebb legyen. Meg vagyok a kinézettel és az osztással/szorzással is ( ami az átválltéáshoz kell) De azt nem tudom megcsinálni, hogy amikor eléri a szám a 100 dollárt, és utána írnak még egy számot akkor 1.000 legyen, és ha utána írnak még három nullát akkor 1.000.000 legyen. Ahogy itt kutakodtam gyakori kérdéseken azt látom, hogy valaki mást is érdekelt hasonló, de hogy az ott lévő kommentekbe volt úgy nekem nem így jött ki (1.000.000 vagy 1.000) hanem úgy hogy 0100. és hogy 0000100.. . Miért van ez? Le tudjátok írni?

2019. dec. 29. 15:11
 1/9 A kérdező kommentje:
UI.: Mivel alig valami ami kell egy ilyenhez, ezért ha valaki nem tudja hogy mi lehet a baj VB-ben, vagy valami akkor leírhatja C++ ban vagy C# ben vagy amiben tudja hogy kéne.
2019. dec. 29. 15:35
 2/9 anonim ***** válasza:

double d = 1234567.891011;

d.ToString("N", nfi)

Magyar beállítással az ezres elválasztó alapból szóköz, tehát így néz ki:

1 234 567.89

Ha mindenképpen pontokat szerenél és nem akarod az OS-edben átállítani az alapértelmezett tagoló karaktert, akkor ezt írhatod:

var nfi = (System.Globalization.NumberFormatInfo)System.Globalization.NumberFormatInfo.CurrentInfo.Clone();

nfi.NumberGroupSeparator = ".";

d.ToString("N", nfi)

2019. dec. 29. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Bocs, ezt elrontottam fentebb..

Magyar beállítással az ezres elválasztó alapból szóköz, tehát így néz ki:

1 234 567,89

Tehát magyar esetben szőközzel van tagolva és tizedesvessző van. De a fentebb írt kóddal bármelyik megváltoztatható.

2019. dec. 29. 15:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Áh, most látom, hogy az nfi paramétert véletlenül az első ToStringbe is beleraktam, oda nyilván nem kell.... Azt hiszem legközelebb át kell nézni mielőtt elküldöm a választ.)
2019. dec. 29. 15:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Rendben. Ezt hova kell írni?
2019. dec. 29. 15:49
 6/9 A kérdező kommentje:
És ez milyen programnyelven vanm?
2019. dec. 29. 15:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az inputot nekedf kell lekezelned.

A szeparátor karaktert is te választhatod meg, de alapban más és más, a nyelvi beállításoktól (helyi tradícióktól) függően.

Erre több féle megoldás is létezik, akad amely nem enged más karaktert még bevinni sem, akad amely megpróbálja kitalálni az input formátumát és akad amely ezt kiszűri a bevitel formázásával.

2019. dec. 29. 16:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Amiben írta, az C#, így alapvetően ugyanaz lesz Neked is (.NET), csak a szintaktika más.
2019. dec. 29. 16:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sikerült megcsinálnom, de az a baj vele, hogy miután kiteszi a pontot, azután már nem tudom kitörölni backspaceval. Mi lehet a baj?
2019. dec. 29. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!