Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy működnek ezek a python...

Hogy működnek ezek a python programok?

Figyelt kérdés

Csak pár órája tanulom a Pythont viszont egyenlőre nem bukkantam rá hogy ezek: https://www.youtube.com/watch?v=xsaZfegRhhc

hogyan is működnek, hogyan kommunikál a böngészővel.

Eddig C#oztam 3 évet, úgy döntöttem neki kezdek a pythonnak is. Kérdésem hogy hogyan kér le a python adatokat a böngészöből?

2020. jan. 1. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem a http post és http get kérésekből olvashatja ki az adatokat, amiket a képernyőn látsz, ha azokat megfelelően fel tudod dolgozni, akkor onnantól már könnyű dolgod van.
2020. jan. 1. 21:48
 2/6 A kérdező kommentje:

És ez a sor itt mi lehet?

[link]

2020. jan. 1. 21:54
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Ne hallgass az elsőre. Jobb lenne ez az oldal, ha olyanhoz szólnának hozzá nagyobb arányba amihez valami fogalmuk egyáltalán van.

Ne ezzel foglalkozz, ha még csak most kezdted. Nem python programok hanem python script-ek.

Régebben firefox-ot vezéreltem python alatt.

"És ez a sor itt mi lehet?"

Az egy websocket. Melyen keresztül egy böngésző specifikus illesztőprogram segítségével kommunikál a python a böngészővel. (Vagyis chrome-hoz megint másik illesztőprogram kell mint firefox-hoz).

Részletek : [link]

2020. jan. 2. 01:52
 4/6 anonim ***** válasza:
25%
#3-as és a böngésződ szerinted majd nem post és get kéréseken keresztü fogja kapni az információkat? Http a legalja az egésznek.
2020. jan. 2. 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom miért lett a pontozással ennyire lerongyolva a válaszom amikor ott van az általam linkelt oldalon hogy konkrétan melyik python-os modul kell hozzá leírással stb.

"#3-as és a böngésződ szerinted majd nem post és get kéréseken keresztü fogja kapni az információkat? Http a legalja az egésznek."

Bölcsész informatika nem érdekel. Konkrét specifikációk RFC-k érdekelnek, illetve kiegészítésképpen komment vagy wikis oldal is lehet persze.

A WebSocket Protocol-t az RFC 6455 írja le : [link]

Aki állít annak kell igazolni, te állítod hogy GET meg POST kéréseken keresztül kapja a böngésző az információkat. A GET esetében oké, POST metódus specifikációja hol van a ws protokoll esetében? Ha lenne is ilyen mi értelme lenne? A HTTP protokoll esetében érthető, mert ott az url része a klines által a szervernek küldött key value párok vagy egyéb más formában lévő adatok, ami elég korlátozott adatmennyiség lehet a link korlátozott hossza miatt. A POST esetében pedig a már felépített TCP/IP csatornára küldi a kliens a POST adatokat és nem része az url-nek.

A WS protokoll esetében meg felépül a kapcsolat utána eleve full duplex kommunikáció van a klines és szerver között.

Helyesbítés : "Http a legalja az egésznek." Ez nem igaz mert a TCP/IP a HTTP alatt van.

2020. jan. 2. 13:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy miért lett így lepontozva mindenki, senkinek sem adtam semmilyen értékelést. Ettől függetlenül most mindenki kap egy +t mert próbált ssegíteni, remélem sikerül megoldani majd a késöbbiekben a segítségetekkel :)
2020. jan. 2. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!