Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Karrierváltás előkészítése és...

Karrierváltás előkészítése és meglépése: bölcsész -> programozó irányba? 38 évesen?

Figyelt kérdés

Jelenleg angol nyelvtanárként dolgozom. De mellette érdekel az informatika is. Konkrétabban eddig honlapok készítésével foglalkoztam hobbiként (WordPress, Joomla, Drupal) úgy, hogy konkrét honlapok kezelésével is megbíztak/megbíznak.

Átgondoltam az eddigi dolgaimat és most már biztos vagyok benne, hogy szeretném magam kipróbálni az informatika területén is: programozást tanulni, majd adott szintű ismerettel váltani is arra.

Ez 38 évesen elkezdve vajon mennyire reális?

Hogyan kezdjek neki a váltásnak, előkészítésnek, stb.?

2019. dec. 26. 12:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%
Én napi szinten látom, hogy simán lehetséges. Ebben dolgozom. Ez nem hit, tény. Egyes cégek számolnak vele és úgy veszik fel, másokat meg nem érdekel, és úgy veszik fel. Tudod mi számít nagyon? 2 dolog: 1.tudja, amit kell, 2.van-e felmutatható gyakorlata. A kora valahol a tizedik helyen van...
2019. dec. 27. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Persze persze.
2019. dec. 27. 09:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Mi folyton összeakadunk, 37%-os... vagy Gábor vagy és valami csoda folytán 32%-ról megnőtt az értékelésed, vagy valami hasonszőrű haver, aki azt hiszi, azért mert VIK-et végzett (vagy legalábbis látta belülről), mindenki mást lenézhet. Nem véletlen, hogy 9/10 programozó állás kérdés alatt te meg én nem vagyunk egy hullámhosszon.
2019. dec. 27. 09:30
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

"Én napi szinten látom, hogy simán lehetséges. Ebben dolgozom. Ez nem hit, tény. "

Nem tudom, mit látsz te. Én csak azt tudom, hogy a cégeknél létezik olyan, hogy humán erőforrás menedzsment, amihez hozzátartozik az is, hogy egy-egy kollektívára, annak teljesítőképességére milyen hatással van az újonnan érkező. Mennyire fogadják be, mennyire képes a 40 éves eltűrni, hogy huszonéves főnök utasítja, stb.

Egyáltalán, mennyire kapkodnak egy olyan kezdő személy után, akinek még szakirányú végzettsége sincs. De, ismétlem, még végzettséggel bíró fejlesztő is okozhat gondot pusztán a magas életkora okán, mert egy fiatalabb gárdában feszültséget teremt, nem tudnak vele kommunikálni a többiek, sőt, a jelenlétében esetleg még egymással sem, stb. Egy idősebb emberrel szemben elvárás a jelentős töblettudás, a tapasztalat, ez az, ami elfogadtatja őt a fiatalabb korosztállyal. Ha ez nincs, akkor paprikajancsi lesz csak, céltábla, akinek a háta mögött folyton összesúgnak, akit kerülnek majd, netán ki is közösítik. Ezt a cégvezetők, HR-esek pontosan tudják is.

Ja igen, én is ebben dolgozom, immár 30 éve.

Valószinűleg láttam annyit életemben, mint te.

De magának a kérdezőnek is lehetnek aggályai, megérzései, ha már azt kérdezi, hogy az elképzelése mennyire reális.

2019. dec. 27. 09:40
 15/18 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudom honnan jönnek azok, akik azt hazudják, hogy bárkit felvesznek bárhova, aki tud programozni, de egészen biztos nem az iparból.

Egy cégnél, egy csapatban ezer fontosabb dolog van, mint a programozói tudás.

Egy 40 éves junior vért fog izzadni mire felveszik valahova, ha csak nem lesz hatalmas szerencséje vagy protekciója valahova.

2019. dec. 27. 11:47
 16/18 anonim ***** válasza:
87%
Az "iparban" vagyok 10+ éve, (bár én nem beszélek erről úgy, mintha prosti lennék). Állásokat keresek informatikusoknak, ez a munkám. Egy 40 éves pályakezdő is kell rengeteg helyre, mert nincs ember, aki elvégezze a munkát. Nem egy olyan céget ismerek, ahol állnak a projektek, mert nincs aki megcsinálja. Nem tudom, te hol dolgozol, de ahol én, ott bazi nagy hiány van és pont a kora nem fogja érdekelni a céget, az viszont igen, hogy képes-e értelmes munkát egyedül elvégezni.
2019. dec. 27. 11:55
 17/18 anonim ***** válasza:
54%

"az viszont igen, hogy képes-e értelmes munkát egyedül elvégezni."

Itt a lényeg. Nem képes. Junior. Ellenben idősebb lesz mindenki másnál a csapatban, akik ennek ellenére jóval tapasztaltabbak nála.

2019. dec. 27. 12:04
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Na, mi helyzet? Van melód? Mik a tapasztalatok?
2022. jan. 1. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!