Ha az ember belehúz, mennyi idő alatt képes olyan szintre eljutni önképzéssel, hogy egy junior pozíciót betölthessen valahol?
Otthon egyedül valóban évek, hisz nincs aki segítsen rendszeresen, irányt mutasson, motiváljon, kijavítson. Van persze stackoverflow meg magánórákat is biztos adnak egy vagyonért, de na...
Egy gyorsított képzésben, pl. a Codecoolnál teljesen reális az 1 év 0 alapokkal (tapasztalat), csak ott is bele kell rakni a heti minimum 40 órát, de jó az akár 50-60-nak is. Ha nem lelkesülsz rá eléggé, akkor meg nem neked való a dolog szerintem. Ez nyilván nem azt adja, mint egy egyetem, hanem tanulni tanít meg, illetve nagyon jó alapokat lehet összeszedni, ha belerakod az energiát. Onnantól pedig rajtad múlik. De 1-1,5 év után, aki végigcsinálta, mindenkit felvettek junior pozícióba.
Én 1-2 hónapon belül leszek 1,5 éves.
Az első fél évben lájtosabban toltam, utána az 1 évben kőkeményen, nagyjából életem nem volt mellette. Lenyomtam egy hétvégi OKJ-t és ezen kívül mellette is rengeteget tanultam, gyakoroltam HackerRanksen is, SQL-t is, pici grafikus programocskákat is.
Ősszel voltam otthon is kb 1,5 hónapot, ami alatt rengeteget kódoltam.
Ősszel azért már járkáltam interjúkra, behívtak 2. körökre is, kaptam tesztfeladatot is, ami helyesen működött.
Pedig nem Java, nem JavaScript és nem webes frontend, hanem csak C#. Mondjuk voltam nem C# interjúkon is.
Már MVVM, Entity Framework applikációkat készítek, WPF jöhet de valamennyire a Xamarin is.
Kőkemény világ, rengeteget kell tanulni és bizony nem mi vagyunk, akik után kapkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!