Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A PHP, mint nyelv és mint...

A PHP, mint nyelv és mint értelmező megalkotásakkor kinek a fájása volt az, hogy ilyen hülyeségek legyenek a nyelvben?

Figyelt kérdés

Három dolgot említenék példaként:

- össze/vissza vannak a típuskezelések; néha nincs (pl. deklarálás), néha van (függvények I/O működése)... ahogy esik, úgy puffan

- valamelyik ótvar sěggfęj fixen előjelessé tette benne az egész számtípust, de úgy, hogy a mindenféle nyelvi hackeléseket leszámítva egyáltalán nem lehet benne előjel nélkül számolni!!

- tömbök esetén is érvényesül az 'igazodjunk 6 évesek logikai készségével rendelkező laikusokhoz csili-vili hülyeségekkel, mint programozókhoz' elv : se típus, de rendes inicializáció; deklaráció nélküli inicializáció annyiból áll, hogy "az is egy tömb", és kész. Majd az a hülye CPU gyököljön rajta, hogy mi hol van, esetleg a programozó is veszítsd el a fonalat, hogy mi mennyi.

Ez így mégis kinek nyújt perverz élvezeteket, hogy csakazértis még tovább bonyolítja, hogy valamit meg lehessen csinálni.

Miért abból áll az informatikusoknak/programozóknak az időtöltése 23/24-ben, hogy egymást gáncsolják és a saját káruk árán is bosszúságot okoznak a másiknak?

2019. dec. 2. 20:42
1 2
 11/12 Atcsy ***** válasza:

Php régebbi verziói valóban nem a legjobbak voltak, de 7es verziótól simán labdába rúg a komoly backend nyelvekkel is. A legújabb verziója a 7.4 pedig már maga a csoda. Folyamatosan javítják és gyorsítják. És a framewokok is nagyon fejlettek,etisztultak és gyorsak.

Elég csak megemlíteni a laravelt, az összes fejlesztő aki valaha dolgozott benne azt mondja, hogy álom vele a fejlesztés. Vagy ott van a symfony, ami nagyon jó framework enterprise vállalatok számára.

2019. dec. 4. 11:34
 12/12 anonim ***** válasza:
89%

#11 "Elég csak megemlíteni a laravelt, az összes fejlesztő aki valaha dolgozott benne azt mondja, hogy álom vele a fejlesztés." Majdnem mindenki. Van aki speciel falnak mászik a Laravel néhány sajátosságától, pl a halomnyi futás időben generált metódustól, amiknek nyomát sem látod a kódban :D

Én picit Laraveleztem, most huzamosabb ideje Symfonyzom, és én is úgy látom, hogy A Php újabb verziói, és az erre épülő keretrendszerek már elég korrektnek mondhatóak. Még mindig benne vannak a Php-ban a sötét korának maradványai, és az itt-ott inkonzisztens tervezési konvenciói (engem esetenként kiborít pl, hogy az array_map és az array_filter pont fordított sorrendben várja a paramétereit) de összességében egy korrekt kis nyelv lett belőle így a 7-es verziójára.

2019. dec. 4. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!