Mit jelent a "kúlság" szó?
Keresgéltem a neten, de leginkább csak használják, rendes magyarázatot nem találtam sem a Wikin, sem a Google-ben, sem a Wikiszótárban.
De még a Magyar Értelmező Szótárban sem.
Az angol "cool" szót látják el egy magyar "ság" képzővel?, majd ebből lesz a kúlság.
A Cool egyébként kb annyit tesz, hogy király, fain, menő, zsír.
A cool szót természetesen ismerem, de szinte hihetetlen, hogy ilyen idétlenül "magyarosítják".
Nagyon köszönöm a választ, álmomban sem gondoltam volna a két szó összekapcsolására!
De igen, 3. válaszoló, az is idétlen lenne.
At első válaszából és az eddig olvasott, ezt a szót tartalmazó mondatokból kiindulva a magyar "menő" szlengszó lenne az egyik helyes kifejezés.
A kúlság meg egy másik.
(Apropó a "szleng" helyett mi lenne "az egyik helyes kifejezés"?...
És a "neten" helyett?...)
Apropos - jo urugy, errol jut eszembe. Ezt mar nagyon regen hasznaljak. Ma mar inkabb idosebbek.
Szlrng - suhancduma, tolvajnyelv.
Neten - halozaton
Mindenre van magyar szo, regen hasznaltuk is, mikor nem volt annyira meno es megkivant az angol. Amikor meg nem volt minden magyar mondatba bevagva egy please es help.
A mai fiatalok nem ismerik a regi magyar tolvajdumat mar. Itt is felraknak tobbszorketdeseket ezekrol. A rohej az amikor szlengeskednek, de az adott angol szleng egesz mas ertelembe van hasznalva vagy ilyen magyarosan elfuseralva.
Klasszság, menőség.
#4est nem tudom minek pontozták le - olvassa el a Magyar Helyesírás Szabályait, amelyik pontozó még nem tette, ugyanis pontosan a fonetikus kiejtés szerinti magyar írás az, amit javall.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!