Tudok angolul, de valahogy most ezt abszolút nem tudom: hogy mondják angolul, hogy erőszakos? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Nem a violent-re gondolok. Hanem amikor valaki a végsőkig ragaszkodik ahhoz, hogy minden úgy legyen, ahogy ő kitalálta, eltervezte, stb. Tehát önzően és empátiamentesen csak a saját igazát hajtogatja és gondoskodik is arról, hogy az történjen, amit ő akar.ma 08:22
1/17 anonim 

válasza:

Amit leírtál, az magyarul a makacs. Annak pedig van angol megfelelője.
Tehát ha elengednéd az "erőszakos" szót, akkor találnál megoldást. De nyilván ragaszkodni fogsz hozzá. Makacs dolog :)
2/17 A kérdező kommentje:
1
Köszi.
Hát szoktuk mondani emberekre, hogy "erőszakos" vagy "agresszív". A kettő nem ugyanaz. A "makacs" sem ugyanaz, mint az "erőszakos". Ha ugyanaz lenne, akkor nem lenne két szó rá. Ráadásul a "makacsnak" nincs feltétlenül rossz konnotációja.
De sztem tuti lesz vki, aki tudja, hogy mi az a szó, amit keresek.
ma 08:54
3/17 anonim 

válasza:

én az unswerving-t használnám a fenti esetben, ha már a makacs szót nem akarod
4/17 A kérdező kommentje:
3
Hüm. Köszi. Hát ez nagyon elit szó, de sztem tök jó.
ma 08:55
6/17 A kérdező kommentje:
Uppsz, az unswerving nem jó. Csekkoltam a jelentéseit.
ma 10:56
9/17 A kérdező kommentje:
8
Zseniális! Köszönöm!
ma 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!