Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen jelentést képzelnél...

Milyen jelentést képzelnél ennek a szónak? Hendervitzer.

Figyelt kérdés

Ha úgy ítélitek meg, hogy az admin tegye át az Ezotéria/Álomfejtésbe, megértem.

Egyik éjjel összevissza álmondtam mindent. És ez a szó feljött többször is. Az álmomban egy emberi tulajdonságot jelentett, főnévi formában. Olyasféle jelentése volt, mint aki kéretlenül beleavatkozik valamibe, iletve károkozás nélkül, de kihasznál egy jogosulatlan helyzetet. Például úgy, hogy egy étteremben sok szabad asztal van, nincs és nem is lesz teltház, erre bejön egy ember, az egyik, amúg ykihasználatlan asztalon megterít magának, kiteszi a saját ételét, amit hozott magával, elfogyasztja, ez asztalt letakarítja, tisztán "adja vissza" és továbbáll. Tehát jogosulatlanul, kéretlenül, de konkrét hátrány vagy kár okozása nélkül kihasznál valamit. És ez az emberi tulajdonság volt a "hendervitzerség". A tömegközlekedési bliccelő csak azért nem hendervitzer, mert ott világosan le van írva, hogy csak úgy szállhat fel, ha van jegye, bérlete vagy egyéb jogosultsága. Az éttermi asztalhoz ilyen törvénykezls nem tartozik, inkább afféle íratlan szabály. De hendervitzer egy olyan strandoló, aki gumicsónakjával vízreszáll, a fizetős strand elkerítetlen vízére evez, de nem száll ki, nem köt ki a parton és nincs útba senkinek. Érdekes álom volt, mert nem találtam a neten semmit, a ChatGPT is német jellegűnek, de értelmetlennek találta a szót.

tegnap 20:14
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!