Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok egy Mau programoz...

Hogyan tudok egy Mau programozási nyelvben írt példaprogramot futtatni?

Figyelt kérdés

Jelenleg Ubuntu 16.04.2 LTS -t használok és nem tudok rájönni arra, hogy egy Mau programot, hogyan tudok futtatni. Kis ismertető: Ezt a nyelvet Viola Zoltán írta a regényéhez.

Akit bővebben érdekel annak itt a Mau nyelv ismertetője és a hogyan ,,készültje,, is!

[link]

[link]

#nyelv #programozás #írás #C nyelv #értelmező #Programozási nyelv. Programming Language
2017. aug. 13. 14:14
1 2
 1/11 tabaki ***** válasza:
Keresd meg a szerzőt. Ő írta meg hozzá az interpretert is, de a valaha publikált egyetlen letöltőlink le van tiltva.
2017. aug. 13. 18:14
 2/11 A kérdező kommentje:
A szerző nem válaszol az üzenetemre. [link] - Tessék. Ez a link nincs letiltva!
2017. aug. 13. 19:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Egyébként az tényleg fura, hogy Viola Zoltán weboldala nem elérhető. Pedig elméletileg ott egy "élő" fórum volt.
2017. aug. 13. 19:23
 4/11 tabaki ***** válasza:
Köszönöm a linket, nem tudom, hogyan nem találtam meg, pedig gondoltam, hogy a MEK-ben is meg kell lennie. Hány bites a géped? Én 64 bites Debianon sikeresen lefordítottam az interpretert, első körben talán azt odaadnám. Ha nálad nem működik, akkor megpróbálok segíteni a lefordításában.
2017. aug. 13. 21:32
 5/11 tabaki ***** válasza:

[link]

Nem tudom, hogy megy ez pontosan, talán telepítened kell hozzá az e2fsprogs csomagot.

2017. aug. 13. 21:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Nos, hogy ez neked sikerült akkor én már abszolút nem tudom mi történik. Ráadásul elsőre. Ma a teljes napom azzal telt, hogy próbáltam lefordítani de egyszer sem sikerült. Sorra raktam fel a különböző, a jobbnál jobb disztrókat. Ubuntutól kezdve FreeBSD-ig minden megfordult a gépemen. Jelenleg Ubuntu-m van. De mindjárt rárakom a Debiant akkor. És egyébként igen 64 bites. De nem akar működni. Próbálj meg futtatni egy példaprogramot. Mondjuk a calc.mau-t. De elméletileg minden szükséges program meg van.
2017. aug. 13. 22:09
 7/11 tabaki ***** válasza:

Szerintem ez egyáltalán nem a disztrón múlik. Amennyire -- igen keveset -- értek hozzá, a gépeden kell lennie az említett e2fsprogs csomagnak, és a fordításhoz az e2fslibs-dev nek is. Háromszoros bocsi, hogy az utóbbit nem említettem az imént. A telepítésnek az Ubuntun is működnie kell a

sudo apt-get install e2fslibs-dev

paranccsal.

2017. aug. 13. 22:23
 8/11 tabaki ***** válasza:
Pont a calc.maut próbáltam ki a fordítás után (./mau calc.mau), és el is indult. Más kérdés, hogy fogalmam sincs, mit kell utána a promptba írni, hogy elfogadja, mert én egyáltalán nem foglalkoztam a Mauval.
2017. aug. 13. 22:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Késő már hamarosan fent lesz a debian. Egyébként én bocsánat mert nem szoktam ilyen téren ennyire gyámoltalan lenni. Amúgy megéri ránézni és még az író stílusa is jó. Nem a tipikus monoton. Amúgy mázlista vagy. A make után én csak hibákat kapok.
2017. aug. 13. 22:38
 10/11 tabaki ***** válasza:
Gyanítom, hogy a hiányzó csomagok miatt. Ezek a Debianban sem lesznek benne alapból.
2017. aug. 14. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!