Ha több táblám van, hogy oldjam meg a CRUD-ot C#-ban?
Sziasztok.
Van MSSQL-ben 8 táblám és 7 kapcsoló táblám. Szeretném a ABKezelo osztályt megírni, hogy működjön a CRUD. A képzés amire járok, ott csak ilyen egyszerűbb programot tanultunk, ahol 3-4 tábla volt csak és ezek kapcsolódtak egymáshoz (Kölcsönző -> Jármű -> Autó vagy Motor) Itt elég volt LEFT JOIN-olni egymáshoz a Read résznél őket.
parancs.CommandText = "SELECT *, [Auto].[Rendszam] AS [AutoRendszam], [Motor].[Rendszam] AS [MotorRendszam] FROM [Kolcsonzo] LEFT JOIN [Jarmu] ON [Kolcsonzo].[Id] = [Jarmu].[KolcsonzoId] LEFT JOIN [Auto] ON [Auto].[Rendszam] = [Jarmu].[Rendszam] LEFT JOIN [Motor] ON [Jarmu].[Rendszam] = [Motor].[Rendszam]";
Viszont nem tudom nekem, hogy kellene ezt a SELECT részt megoldani. Van amilyen tábláim vannak: Tulajdonos, Állat, Kezelés, Faj, Fajta, Ivar, Diagnózis, Orvos. A kapcsoló táblák ezeket kapcsolják össze. Tulajdonos-Állat, Állat-Kezelés, Kezelés-Orvos, Kezelés-Diagnózis, Faj-Fajta, Állat-Faj, Állat-Fajta. Az ivar idegen-privát kulcsként kapta meg a Faj.ID-t. Remélem jól csináltam. A táblák az Ivaron kívül nem tartalmaznak idegen kulcsot. A kapcsoló táblákon keresztül vannak egymással kapcsolatban. A Tulajnak lehetnek ugye állatai, amiknek lehetnek kezeléseik. A Fajokhoz különböző fajták tartoznak. Az állatnak van egy konkrét fajuk és egy hozzá tartozó konkrét fajta.
Nem tudom viszont hogy a CRUD-nál a Read részt hogy oldjam meg. Amilyen táblák vannak, azok az osztályok is léteznek. De gondolom a SELECT-nél nem lenne elég LEFT JOIN-olni az összeset egymás után. Valaki tudna segíteni ebben? Elakadtam a programmal és neten akárhogy próbálok utána nézni, semmit sem találok csak ezeket az egyszerű minta programokat.
Köszönöm előre is a segíséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!