Hogy oldjam meg ezt a kereséses programozási feladatokat C-ben? Inkább csak a kiiratással van baj. (lent)
Kell csinálnom egy C programot, ami egy ciklussal bekér 19 egész számot. A kimenetben egész számként meg kell határozni, hogy a bekért számokból mennyi nagyobb 385-nél. Jelenleg van egy tömböm, ami bekér 19 számot, de a kiiratás nem akar sikerülni, akármit írok a printf-be. Remélem, jól tördeli a kódokat az oldal.
#include <stdio.h>
int main()
{
int tomb[19];
int i;
for (i=0; i<19; i++)
{
scanf("%d", &tomb[i]);
}
if (i<19 && tomb[i]>385)
{
printf("%d\n", tomb[i]);
}
return 0;
}
De van egy másik feladat is. Egész számot kell beolvasni 346 és 439 között (a határok beletartoznak). Addig kell beolvasni egy egész szám értékét, amíg nem teljesíti a feltételt. Ha kaptam megfelelő számot, a bekérés álljon le, majd a program két külön sorban jelenítse meg a bekért megfelelő számot, végül azt, hogy hányadik bekérésre sikerült ezt megkapnia. Itt csak az utóbbi rész nem megy.
#include<stdio.h>
int main()
{
int ertek;
while (ertek)
{
scanf("%d", &ertek);
if (ertek>=346 && ertek<=439)
{
printf("%d\n", ertek);
break;
}
}
return 0;
}
Az elsőnél egyáltalán nem értem a szándékot. Először egy ciklusban beolvasol 19 értéket. A határértéknél nagyobb számokat már közben összeszámolhatnád, de ezt valamiért nem teszed meg. Ezután, bár nem ez a feladat, ki akarod íratni 𝑒𝑔𝑦𝑒𝑡𝑙𝑒𝑛 tömbelem tartalmát, ha jól értem, a 19-es indexűét, feltéve, hogy az indexe kisebb 19-nél. Tök furcsa, hogy ez valamiért nem megy... Khm.
A másodiknál meg csak azt a két dolgot nem értem, hogy miért nem a while feltételében vizsgálódol, illetve miért nem számolod a beolvasásokat, ha már az a feladat. Egyszerűen egy számláló-változót kéne növelned, nem egészen érthető, hogy ezen mi tud nem menni.
Bizonyára úgy ítélted, hogy jót tesznek a társalgásnak az ilyen életszagú kis naplórészletek, holott csak kellemetlenül elterelik a figyelmet a lényegről, vagyis arról, hogy a tanácsok alapján módszeresen átgondolt programjaid most éppen hogyan néznek ki. Javaslom, hogy a bemutatásuk előtt gondosan lásd el megjegyzésekkel legalább a fontosabb sorokat, hogy követni lehessen, melyik mit csinál.
Megjegyzés: Érdemes lesz iparkodnod. Én most nem otthonról írok, de ha egy-két óra múlva hazaérek, szándékomban áll bemutatni az én változataimat, és azok szimplasága alázásközeli élménnyel fenyeget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!