Hogyan lehet ezt C++-ban megírni? Létezik valahol már ilyen program?
Ez egy RPG játékhoz lenne egy karakter generátor. Az alapja egy random szám generátor, ami a visszakapott számoktól függően megjelenítene szövegeket.
Adott karakternek van néhány tulajdonsága (ezeket akarom randomizálni). Maguk a tulajdonságok kategorizálhatóak, tehát tulajdonképpen arról van szó, hogy különféle listákról kell a kapott szám alapján kiválasztani valamit (pl. a karakter faját), majd megjeleníteni azt megfelelő szövegként (pl. van 10 faj, random szám generátor 0 és 9 között, kidob egy számot, majd megjeleníti szövegként az ahhoz a számhoz tartozó fajt -- és a többi tulajdonság is ezzel a formulával működne, habár néhány további szabály szükséges lenne (hiszen akadnak egymást kizáró elemek ugyanazon a listán, a legegyszerűbb példa, hogy nem lehetne adott karakter egyszerre férfi és nő, stb.)).
Hogyan lehetne ezt megírni? Nem tűnik bonyolultnak, de alig tudok valamit a kódolásról, és nemigen áll szándékomban megtanulni, hiszen csak ez a program kellene.
Létezik valahol már hasonló program? Ha a listákon szereplő szövegek lecserélhetők benne, akkor tulajdonképpen az tökéletes lenne.
"Hogyan lehet ezt C++-ban megírni?"
"Nem tűnik bonyolultnak, de alig tudok valamit a kódolásról, és nemigen áll szándékomban megtanulni, hiszen csak ez a program kellene."
A kettőt meg én nem értem egyszerre. Ha nem akarod megtanulni akkor nem tök mindegy mibe van megírva?
Python3-ban tessék:
Férfi és nő nem lehet egyszerre, azt nem is kell figyelni mert egy értéket választ kettő lehetséges érték közül stb. Többféle esetet beleraktam, az hogy random választ magasságot, ha férfi akkor csak férfi neve lehet stb.
Ott alul látszik hogy le van 1x futtatva :
Az illető nő, fekete hajú, barna szemű, 179 cm magas.
A teljes neve Szabó Júlia. Ebből a vezeték neve Szabó, a kereszt neve pedig Júlia.
A kedvenc hobbijai gitározás, gamerkedés.
Dehát összesen 2 darab kedvenc hobbija van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!