Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban egy saját heti naptárt...

C#-ban egy saját heti naptárt mivel oldjam meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy olyan programot készítek, amiben lenne egy naptár, de ez mindig csak heteket mutatna. Lenne hozzá gomb amivel lehetne a korábbi és a következő hetekbe ugrani. Ebben a naptárban beosztások lennének, hogy kinek mikor kell dolgoznia. A naptáron lévő emberek külön komponsensek, amiknek többféle funkcióik is lennének. Tömören ez az elképzelésem, de igazság szerint fogalmam sincs, hogy álljak neki. Dinamikus komponensek kellenének ehhez, vagy van már hasonló elkészített kiegészítés ehhez? Tudna valaki segíteni, ha kell leírom neki bővebben is, mit szeretnék. Köszönöm előre is a segítséget.

2019. okt. 23. 14:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én beállítanám, hogy amikor belép a program, akkor mindig az aktuális hetet mutassa. Lekérné az adatbázisból, hogy a hétre van-e bejegyzés (vagy akármi, amit egy hétre be tudsz állítani), ha talál hozzá sort az adatbázis táblában akkor betölti a megfelelő helyre a formodban, ha nem, akkor nem csinál semmit nyilván. Ha előre lép-vissza lép ugyan ez. Talán így lenne a legegyszerűbb. Ha talál sort az adatbázisban, akkor egy másik táblából betölti az embereket egy Ember objektum listába, és azokat is ugyan úgy módosítgathatod, updatelheted az adatbázisban. Valami ilyesmit csinálnék én a leírtak alapján.
2019. okt. 23. 14:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon hasznos volt, amit írtál :)
2019. okt. 23. 15:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Én már a kérdést sem értem.
2019. okt. 23. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!