Milyen második nyelvet tanuljak szoftverfejlesztőként?
Sziasztok!
Milyen második nyelvet érdemes tanúlni ( nem technológiai ), angol után ( jelenlegi munkahelyemen már 3-4 éve használom )
Úgy halottam ritkábban ismert nyelvekre érdemes ráfeküdni a mi szakmánkban is mert nagyon nagy előnyt jelent.
És nyilván szakmai tudása is fontos, illetve a soft skillek is. De azt hallottam hogy ebben az esetben akkor szét fizetik az embert Budapesten. ( Gondolom egy lead pozició szinten)
Amiket kinéztem: német (bár talán mivel második legfontosabb nyelv annyira nem erős tudásnak számít hiszen sokan beszélik), svájci német, holland, orosz, dán, norvég, finn, svéd
Illetve gondolkozok azon hogy kiköltözök Svájcba is hogy eltanuljam az ottani németet. (2-3 évre) Amúgy Java fejlesztő vagyok pénzügyi területen.
Ezt otthon(Budapesten) később szerintetek nagy piaci értékkel rendelkezne, vagy fölösleges erőfeszítés ? Tehát pld lehetne vele kb havi netto 1,5-2 milliót keresni alkalmazottként?
Illetve mi a helyzet a többi nyelvel amit felsoroltam, milyen lehetőségek vannak ezzel ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!