Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tegyem egy tömbbe egy...

Hogy tegyem egy tömbbe egy másik tömbből a csak egyszer előforduló elemeket?

Figyelt kérdés

C# nyelv.

A lényeg, hogy ezt egy sorban gyönyörűen meg lehetne oldani úgy, hogy int[] amibe = amibol.Distinct.ToArray();

Viszont programozási tétel használatával kellene, írtam egy függvényt, linkelem: [link] (nem enged linkrövidítőt használni, de a pastebin nem ad "rendes" linket, ha mégis, akkor nyugodtan mutasd meg válaszban, hol)

A függvényt a programozási tétel pszeudokódja alapján írtam, amiről a képet itt linkelem: [link]

Ugye pszeudoban az indexelés 1-ről, C#-ban pedig 0-ról kezdődik, azért térnek el a számok/relációs jelek, de valószínűleg ebben a részében követtem el mégis hibákat, amikre sehogy se jövök rá, és ebben kérem a segítséget. A függvény nem azt csinálja, amit szeretnék, hogy csináljon.)

Amit írtam függvényt, tudom, hogy nem pontosan a programozási tétel lemásolása, mert nem az eredeti tömb elejére szeretném tenni a különböző elemeket (a végét pedig meghagyni "memóriaszemét"nek), hanem egy új tömböt szeretnék létrehozni, amiben csak a különböző elemek vannak, és pontosan annyi eleme van, amennyi a kiszűrés után marad.

2019. nov. 25. 10:01
1 2
 11/14 tabaki ***** válasza:
@#8: Igen, 1-től.
2019. nov. 25. 14:50
 12/14 tabaki ***** válasza:
@#8:
2019. nov. 25. 18:47
 13/14 tabaki ***** válasza:

@#8: Khm, nem vagyok a topon...

Bocs, el kellett rohannom, úgyhogy csak annyit írtam, amennyit (#11), bővebben kifejtve: Egyszerű szerkesztési malőr volt, a sort máshonnét emeltem át, és a kiíratásnál elfelejtettem megváltoztatni a ciklusváltozó kezdőértékét. A tulajdonképpeni program ettől függetlenül helyesen működik.

2019. nov. 25. 18:54
 14/14 anonim ***** válasza:

#10:

"HA K = J AKKOR

B.PUSH(A[I]);

KÜLÖNBEN

B[J] := A[I];"

helyett

"HA B.SIZE = J AKKOR

B.PUSH(A[I]);

KÜLÖNBEN

B[J] := A[I];"

2019. nov. 26. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!