C# WPF-ben hogyan lehet leállítani egy alkalmazást, amit egy másik folyamat kezel?
Próbáltam a Process osztályban lévő Kill függvényt használni. Kivételt nem dobott, viszont az alkalmazást nem zárja be. Utána olvastam és elvileg ezzel csak olyan alkalmazás zárható be, amit a bezárást megkísérlő szoftver hozott létre.
Esetleg erre létezik valami megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!
"Utána olvastam és elvileg ezzel csak olyan alkalmazás zárható be, amit a bezárást megkísérlő szoftver hozott létre."
Nincs ilyen limitáció, félreolvastad.
Akkor viszont rosszul csinálok valamit. Tudsz benne segíteni?
Process app = new Process();
app.StartInfo.FileName = "FileName";
app.StartInfo.CreateNoWindow = true;
try
{
.app.Kill();
}
...
Azt, hogy ez egy levegőben lógó Process ojjektum és attól, hogy átadtad neki egy fájl nevét, az égvilágon semmi köze nem lesz a kilővendő futó alkalmazáshoz.
Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy a kezedben tartasz egy csomagásból kibontott fali villanykapcsolót és csodálkozol, hogy miért nem kapcsolódik le a szobában a villany tőle.
Process.GetProcesses()-szel kérd le a futó processzeket, innen válaszd ki ami kell neked és azt kill-eld.
Köszi szépen, azt hittem, a fájl nevével szűrök.
Végül a Process.GetProcessesByName-mel oldottam meg úgy, hogy lamba kifejezéssel alapból az elsőt kiszedtem, így nem tömböt kaptam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!